Şampiyonluğa giden yoldalar

Spor Toto Süper Lig'de lider durumda bulunan Trabzonspor'un efsane oyuncuları, bordo-mavili takımın şampiyon olacağına inandıklarını belirtti.

Haberler 28.01.2022 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bordo-mavili takm formas altnda ampiyonluk yaayan oyuncular, Türkiye Spor Yazarlar Dernei (TSYD) Trabzon ubesi Dergisine röportaj vererek takmn ampiyonluk mücadelesini deerlendirdi.

Dergide görülerine yer verilen Ali Kemal Denizci, yeni neslin Trabzonsporun ampiyonluunu göremediini belirterek, Onlarn ampiyonluk sevincini yaamasn, yüzlerinin gülmesini görmek istiyorum. u anki youn duygular, sevinçleri, bizi müthi mutlu ediyor. Bizim ampiyonluumuzun önemi çok farklyd, biz bir hegemonyay yktk. Zaman geçti, u an insanlarn bu ampiyonlua ihtiyac var. Bu gerçekletiinde Trabzonspor, camia, taraftar, herkes çok ey kazanacak. u an herkes gülüyor ya bu ne güzel bir duygu dedi.

Trabzonsporun ilk gol kral Necmi Perekli ise Lige iddial balayan takmlarn halini gördükten sonra Trabzonsporun ampiyonlua ne kadar daha yaklatn daha iyi kestirebiliyoruz. diyerek, u ifadeleri kulland:

Trabzonspor kazandkça onlar psikolojik olarak geriliyor, artk herkes bordo-mavili takm ampiyon olarak kabul etti sanki. ampiyonlua oynayan takmlar iyice ürküten bir baka nokta da Trabzonsporun ampiyonluundan öte, bu ampiyonluu önümüzdeki yllarda da kolay kolay brakmayacadr. Bu, rakipleri uzun vadeli olarak sarsyor bence. Sahada birliin, tribünde bütünlüün, icraatta salam hamlelerin ve doru transferlerin neticesidir mevcut grafik.

-Turgay Semerciolu: Baar gelecek yllara da tanacaktr

Sadece Trabzonsporda futbol oynayan Turgay Semerciolu da 15 yl Trabzonsporda futbol oynadm, 2. lig dahil toplam 7 ampiyonluk yaadm. Benim için ilk ampiyonluk çok ayryd çünkü kimsenin aklnn ucundan bile geçmeyen bir baary elde etmitik. Anadoludan küçük bir ehrin takm çkp stanbulun elinden ampiyonluu almt. Hayal bile edilemezdi ama biz yönetimi ile teknik heyeti ile futbolcusu ile çok iyi bir ekip olmutuk. Taraftar da bize inannca baar gelmiti. diye konutu.

Semerciolu, baarda birlikteliin önemli olduunu vurgulayarak, Biz ekip ruhuyla kapy açmtk, imdi her anlamda birliktelik yakaland için yeniden baar geldi. Önceki yl da ampiyon olabilirdi ama sonuna kadar gitme noktasnda sorunlar yaand demek. Anlald ki o sene bu sene. çok iyi bir ekip oldu Trabzonspor, en küçük bir sorun, büyük bir planlama ile kapatld hemen. Bu baarnn gelecek yllara da tanacana inanyorum. ifadesini kulland.

Necati Özçalayan ise uzun süredir ehrin üzerinde bask olduunu belirterek, unlar kaydetti:

Yllarca olmayacak eyler oldu, ampiyonluklar gitti. Ama u an her ey güzel gidiyor, büyük ihtimal kucaklanacak o ampiyonluk ve zaten o kupa bu ehre çok yakyor. Futbolun bütün paydalar bütünlemi. Futbolcular, teknik heyet, yönetim uyumlu, iyi çalyorlar. Taraftar istiyor, destek çkyor. Trabzon, her yönüyle bu ampiyonluu hak ediyor. Bundan sonraki süreç önemli, tedbiri elden brakmadan yol alacaktr. ampiyonluk havasna girildi artk, kolay kolay kaybedilmez. nallah çok hak edilmi ipi hep beraber göüsleyeceiz.

- Tok: Rekorlarn krlmas gereken bir sezon

Hüseyin Tok ise 1995-1996 sezonunda ampiyonluun kaçtn, o sezon yardmc antrenör olduunu ifade ederek, O dönem rakiplerimiz de kuvvetliydi ve ama baz eyler maalesef yolunda gitmedi. 2010-11 sezonu zaten malum. Artk bu sezon için yüzde 100 motivasyonla devam etmemiz gerekiyor. Açk ara rekorlar krlmas gereken bir sezon olarak görüyorum. Futbol spor tarihine geçecek, birçok ilkin baarl olaca bir sezon olacak. Bu takmn potansiyeli bunu gösteriyor. Sabrl ve salam admlarla ilerlemek gerekiyor. dedi.

Güngör ahinkaya ise ampiyon olduklar dönemdeki havann u anda olutuuna dikkati çekerek, Bu camia ampiyonluu çok hak etti. Futbolla özdeleen Trabzon ehrine bu ampiyonluk çok yakacak. Yllardr bu an yaamak için çok aclar çekti, büyük üzüntüler yaad. imdi ampiyonlukla birlikte ehrin, taraftarn üzerindeki psikolojik yük de kalkacak, Trabzon rahatlayacak. Ayn zamanda maddi açdan da kulübe büyük katk salayacak bu ampiyonluk, bu gelecek yllarn baars için çok faydal olacak. deerlendirmesinde bulundu.

- Bali: Artk yeni efsaneler geliyor

Serdar Bali ise Trabzonsporun ampiyonlua inandn ve bunu rakiplerine hissettirdiini belirterek, u ifadeleri kulland:

Camiada oluan mükemmel birliktelik de baary getirdi. Artk resmi olarak ampiyonluu bekliyoruz. Öncelikle 38 yldr ampiyonluk görmemi nesil adna çok mutluyum. O günü görmek için çok beklediler, çok çile çektiler, çok üzüldüler. Mutluluk onlarn hakk. Ayrca yllarca bizi efsane diye neredeyse suçladlar. Artk yeni efsaneler geliyor. Onlara her türlü destei vermemiz gerekiyor. Ben, bu kadronun korunup ayn ekilde doru planlamalar yaplmas halinde 3-4 yl zirvenin en büyük aday olacana inanyorum.

Hüsnü Özkara ise futbolda rehavete yer olmadn kaydederek, Lig bitti havasna kimse girmemeli ama u var ki Trabzonspor bu sezon doru hamleler yapt. Takmda özel isimler, balarnda tecrübeli teknik adam var. Artk hak edilen ampiyonlua doru gidiliyor. Ben de sanki bizim ampiyonluk yaadmz günlerdeki heyecan bugün yayorum. Düne kadar özellikle gurbettekiler, rakip takm taraftarlarnn alaylarna maruz kalrd. Artk söz Trabzonspor taraftarnda, gururla geziyor. eklinde konutu.

Tuncay Soyak ise unlar kaydetti:

Bu tablo, 38 yl ayn önceki gibi beni heyecanlandryor, insanlar yeni bir ampiyonlua aç, ben de açm. çok anlaml, tarihi bir rekorla ampiyonlua kouyor ve bunun önünde pek fazla engel görmüyorum. çünkü Trabzonsporun her yerinde mükemmel bir uyum var. Ama kesinlikle hem saha içi hem de saha dnda son derece temkinli, sabrl olarak bu hedefe gidilmesi gerekir. Görüntü u ki hem takmn duruu, arl, itah, camiann inanml, ehirle kulübün bütünlemesi, mutlu sona açk bir iarettir.

- Gönen: Bugün de iyi bir takm Trabzonspor

skender Gönen de ampiyon olduklar dönemde rakiplerin kendilerinden daha güçlü olduunu ancak takm olmay baardklarn belirterek, Zira baarnn yolu takm olma bilincidir. Bugün de iyi bir takm Trabzonspor. Öncelikle iyi bir kadro kuruldu, yabanclarn karakter yaplar da buraya uygun. Baz oyuncular var ki sorumluluk alyorlar. Mesela Hamsik, tam bir lider. Bu tarz oyuncu bulmak zordur. 95-96da her ey vard ama lider yoktu. Bizim ampiyon olduumuz zamanlarda lider vard, enol Güne mesela. Bu tür lider oyuncular arttr. Hamsik önemli bir faktör. Dierleri de karakterli, çalkan olunca bu yaplanma baary getirdi. ifadesini kulland.

enol Ustaömer ise doru hamlelerin Trabzonsporu ampiyonlua götürdüünü anlatarak, Türk futboluna damga vurmu, 10 ylda 6 ampiyonluk yaayarak tarih yazm efsane bir kulüp Trabzonspor. Eskiyi hatrlatan yaplanma ile yeniden Türk futboluna damga vurmaya balad. Bu uyum devam ederse sadece bu sezon deil gelecek yllara da baary tayabilecek bir yolda ilerliyor ki bu da çok önemli. Son ampiyonluu matematiksel olarak salayan golü attm için uzun yllar sonra yeniden ampiyonlua komas, beni daha da heyecanlandryor, çok mutlu oluyorum. dedi.

Hasan engün ise Trabzonsporun son ampiyonluunda kendisinin de olduunu kaydederek, 38 yl önceki ampiyonlukta vardm, bugün ayn heyecan yayorum ve o kutlamalarda olmak istiyorum. Bunu düünmek bile beni mutlu ediyor, duygulandryor. Bir önemli nokta da doru admlarla gelecek yllarda da ampiyonluklar kazanabilecek bir kadro planlamas yaplm, bu yönde çok doru admlar atlyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git