Şanlıurfalı engellilerin azmi başarıyı getirdi

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi takımlarından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl veda ettiği Süper Lig'e tekrar yükselmeyi başardı.

Haberler 25.04.2018 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 15 yldan bu yana anlurfay tüm kategorilerde temsil eden ve daha önce iki kez Süper Ligde mücadele eden anlurfa Büyükehir Belediyesi oyuncular, destek verilmesi halinde engellilerin de baarl ilere imza atabileceini gösterebilmenin gururunu yayor.

Kendisi de engelli olan kulüp bakan ve antrenör Serdar Yldrmn kentte yaayan engellileri sporla buluturmak amacyla kurduu kulübün baars, tüm engellilere spor yapabilmeleri adna cesaret verdi.

Antrenör Serdar Yldrm, ligde son 3 haftaya girdiklerini belirterek, Süper Lige yükselmeyi garantilediklerini ancak amaçlarnn ampiyon olarak kupay anlurfaya getirmek olduunu söyledi.

Geçen yl balarnda galibiyet almalar ve iyi mücadele etmelerine ramen sonrasnda anssz malubiyetlerle küme dütüklerini aktaran Yldrm, öyle konutu:

Geçen yl 1-2 sayyla kaybettiimiz maçlarmz oldu fakat dümekten kurtulamadk. Kadro olarak genelde transfer yapmak yerine anlurfal alt yapdan yetien oyuncularla mücadele ediyoruz. Takmdaki 18 oyuncunun 16s anlurfal oyunculardan oluuyor. Küme dütükten sonra kadromuzu koruyarak tekrar Süper Lige yükselmenin çalmalarna baladk. Oyuncularmza transfer teklifleri gelmesine ramen kalarak takmlarna olan ballklarn gösterdiler. Son 3 haftaya girilirken lider durumdayz ve Süper Lige çkmay 2 hafta önce garantilemitik, imdi amacmz ligi lider bitirip kupay anlurfaya getirmek istiyoruz. Bize bu konuda destek veren bata anlurfa Büyükehir Belediyesi ve az saydaki taraftarlarmza teekkür ediyorum.

- Genç milli takmlara en çok oyuncu gönderen takmz

Yldrm, en büyük amaçlarnn anlurfal engellileri spora kazandrmak olduununu ifade etti.

Süper Ligde önce kalc olmay sonra da Avrupada mücadele etmek istediklerini dile getiren Yldrm, Genç milli takmlara en çok oyuncu gönderen kulüplerden birisiyiz. u anda 3 oyuncumuz genç milli takmlarda, bir oyuncumuz ise A Milli Takmda mücadele ediyor. Hepsiyle gurur duyuyoruz ve bu sayy arttrmak istiyoruz. Kaptanmz Mehmet çetingöz de zaman zaman A Milli Takmda mücadele ediyor. Bu oyuncularmzn baars kentteki dier engelli kardelerimize de örnek oluyor. diye konutu.

Takm kaptan Mehmet çetingöz ise çok anssz bir ekilde dümelerine ramen ylmadan çalarak tekrar Süper Lige yükselmeyi baardklarna deindi.

Bu sezon baarl bir sezon geçirerek ligde misafir olduklarn gösterdiklerini aktaran çetingöz, Süper Lig çok zor ama artk takm olarak tecrübe sahibi olduk. Bundan sonra ligde kalc olmak ve sonrasnda Avrupada mücadele etmek istiyoruz. Oyuncularmzn hepsi yllardr bir arada oynayan arkadalarmz, bu bizim için büyük avantaj. Bize güvenenleri mahcup etmediimiz için mutluyuz. Amacmz ligi lider tamamlayarak kupay anlurfaya getirmek. deerlendirmesinde bulundu.

Oyunculardan Bekir Solmaz da tekrar Süper Lige yükseldikleri için çok mutlu olduklarn belirterek, taraftarlardan daha fazla destek beklediklerini anlatt.

Ana Sayfaya Git