Taraftarlardan kent yöneticilerine ve bileşenlerine "Diyarbakırspor için ayağa kalkın " çağrısı

Uzun yıllar Süper Lig başta olmak üzere profesyonel liglerde mücadele ettikten sonra şimdilerde Bölgesel Amatör Lig'de varolma savaşı veren Diyarbakırspor'da günlerdir yapılan çağrıların ardında yönetim istifa ederek genel kurul kararı aldı.

Haberler 05.09.2024 - 18:55 Son Güncelleme : 05.09.2024 - 18:55

Basın açıklaması yapan taraftarlar kentin yöneticilerine ve bileşenlerine çağrıda bulunarak bölgenin spordaki en büyük markası olan Diyarbakırspora sahip çıkılmasını istedi.

Bölgesel Amatör Futbol Liginde yer alan Diyarbakırsporda yeni sezonun başlamasına 1 ay gibi kısa bir zaman kala hiç bir hazırlık yapılmamış olması taraftarları büyük endişeye sevk ediyor.

Kulüp Başkanı Siyabend Aydın yazılı açıklama yaparak istifa ettiğini ve kongre kararı aldığını açıkladı.

Bu gelişmenin ardında Dağkapı Meydanında toplanan çok sayıda taraftar basın açıklaması yaparak kentteki herkesi kulübe sahip çıkmaya davet etti.

Surkentliler Taraftar Grubu tarafından okunan açıklamada Vali Murat Zorluoğlu, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, sivil toplum kuruluşları ve Spor taban birliklerine açık çağrı yapıldı.

İşte Taraftarların Diyarbakırspor İçin Ayağa Kalkın Açıklaması

Herkesin malumu üzerine 08.09.2020 tarihinde efsane Diyarbakırspor kulübü kongreye giderek hacı ihsan aydın başkanlığında yönetimini kurmuş ve akabinde ilk senesinde play off oynamıştır.

Bugün gelinen süreçte aydın ailesi resmen istifasını vererek Diyarbakırspor kulübünün önünü açmıştır.

Bu süre zarfında Diyarbakırspora harcadıkları maddi, manevi emekler için aydın ailesine teşekkür ediyoruz.

Bugünkü basın açıklamamızın ana nedeni kentte kaderine terk edilmek istenen efsane Diyarbakırsporumuz için bazı kesimleri uyandırmaktır.

Sırasıyla herkese seslenmek istiyoruz;

Sayın vali; diyarbakıra atandığınızda buna en çok sevinen kesim spor camiası oldu zira Vanda ve Trabzonda futbol başta olmak üzere spora katkılarınız konuşuluyordu. Şimdi sizden diyarbakır halkı olarak isteğimiz Diyarbakırspor için de elinizi taşın altına atmanızdır. Bu taş ağırdır. Ne tek başına siz kaldırabilirsiniz ne de tek başına taraftarlar..sezonun başlamasına çok kısa bir süre kalmışken sizlerin de destekleriniz ile sağlam güçlü bir yönetim kurulu kurulmalı ve Diyarbakırspor hak ettiği profesyonel liglere yükselmelidir.

Sayın belediye başkanlarımız; bu kentin en büyük reklam unsuru, en büyük değerlerinden olan efsane Diyarbakırspora el atma sırası sizlerde de vardır. Uzun zaman sonra ilk defa halkın seçtiği bir belediye ile yönetilen kentimizin idarecilerine sesleniyoruz, bu kentin ilk şampiyon takımı, süper ligde mücadele eden ilk doğu ve güneydoğu ekibi olan Diyarbakırspora sizlerde destek olmalısınız. Unutmamanız gereken bir şey; bu kentte Diyarbakırsporda vardır. Var olacaktır. İsimler gelip geçicidir.

Diyarbakırspor eski başkanları ve yöneticileri; Diyarbakırspor sayesinde ismini tüm dünyaya duyuran eski başkan ve yöneticiler sizlerde efsane Diyarbakırspora olan borcunuzu ödemelisiniz. Aksi takdirde yetimlerin günahı sizlerinde boynunuzda olacaktır. Bu takım için canını veren insanlarımızın günahlarını almayın ve hemen bugünden itibaren aynı masa etrafında toplanın unutmayın hepiniz geldiniz geçtiniz ama Diyarbakırspor var oldu var olacaktır da..

Sayın ticaret odası başkanı mehmet kaya ve bağlı bulunan tüm STKlar; kentimizde sürekli spora desteklerinizi anlatıyorsunuz ne hikmetse geçen seneler boyunca sizlerinde yöneticilik yaptığı Diyarbakırspora en ufak bir desteğiniz olmadığı gibi kentiminiz iş adamlarının tüm güçlerini tek bir takım için kullanmaktasınız. Lütfen bu söyleyeceklerimizi iyi okuyunuz. Efsane Diyarbakırspor bu kentte ki bir çok kişiye kimlik kazandırdı, ancak kimlik kazandırdığı kişiler Diyarbakırspora bir şey kazandırmadı. Artık bu halkın paralarını bu halkın takımlarına harcama zamanı lütfen sizlerde üzerinize düşeni yapın ve efsane Diyarbakırspora engel değil de destek olduğunuzu hissettirin bir sonra ki açıklamamız ticaret odasının bahçesinde olacaktır.

Değerli spor taban birlikleri;

Yıllardır işgal ettiğiniz koltuklarda Diyarbakırspor sayesinde var oldunuz. Artık alma değil verme zamanı. Lütfen sizlerde üzerinize düşeni yapın ve Diyarbakırsporun feraha kavuşması için elinizi taşın altına koyun.

Bundan sonra efsane Diyarbakırsporu yaşatmak için sesimizi daha yüksek ve gür çıkaracağımızı da bilmenizi isteriz.

Ana Sayfaya Git