Toprak Razgatlıoğlu, Portekiz'de rekor için piste çıkıyor

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, hafta sonu Portekiz'de Dünya Superbike Şampiyonası'nın 7. ayağında yarışacak. Superbike Şampiyonası'nda zirvede olan milli motosikletçi 'üst üste en çok yarış kazanma' rekoru için pistte olacak

Haberler 06.08.2024 - 12:20 Son Güncelleme : 06.08.2024 - 12:20

Türkiye Motosiklet Federasyonundan (TMF) yapılan açıklamaya göre, milli sporcular Toprak Razgatlıoğlu, Can Öncü ve Bahattin Sofuoğlu, 9-11 Ağustos tarihlerinde Portimaoda piste çıkarak olimpiyat heyecanına ara verecek.

Dünya Superbike Şampiyonası (WSBK) ve Dünya Supersport Şampiyonasında (WSSP) sezonun 7. ayak yarışları Algarve Pistinde yapılacak. TMF Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu koordinesindeki milli sporcular, ödül kürsüsüne çıkmak için Algarve Pistinde ter dökecek.

ROKiT BMW Motorrad takımıyla her yarışta rekorlar kırarak tüm dikkatleri üzerine çeken Toprak Razgatlıoğlu, 9 Ağustos Cuma günü serbest antrenmanlara çıkacak. Milli motosikletçi, 10 Ağustos Cumartesi günü TSİ 20.00de birinci yarışta, 11 Ağustos Pazar günü ise TSİ 16.45te superpole yarışı ve TSİ 20.00de de ikinci ana yarışta yer alacak. Yarışlar Red Bull TVden canlı yayınlanacak.

Toprak, Portekizdeki ilk yarışı kazanırsa üst üste 11inci zaferini alarak Jonathan Rea ile Alvaro Bautistaya ait rekora ortak olacak.

Genel klasmanda 303 puanla lider durumundaki Red Bull sporcusu Toprak, üst üste iki yarış kazanması halinde ise rekor kıracak.

BAHATTİN SOFUOĞLU VE CAN ÖNCÜ DERECE MÜCADELESİ VERECEK

Milli motosikletçiler Bahattin Sofuoğlu ve Can Öncünün yer aldığı Dünya Supersport Şampiyonasının yedinci ayak mücadelesi 9 Ağustos Cuma günü serbest antrenmanlar ve superpole ile başlayacak.

Bahattin Sofuoğlu, MV Agusta Reparto Corse takımıyla, Can Öncü ise Kawasaki Puccetti takımıyla Algarve Pistinde 10 Ağustos Cumartesi günü TSİ 18.30da hafta sonunun ilk yarışına, 11 Ağustos Pazar günü ise TSİ 18.30da da ikinci yarışa çıkacak.

Ana Sayfaya Git