Ünal Aysal: Muslera'yı satmayacağız

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, ''Ben Sayın Nihat Bey'in (Nihat Özdemir) Galatasaray şampiyon olduğu takdirde, sevinmese dahi gayet tabi onların sahasında olan şampiyonu alkışlayacağına inanıyorum'' dedi.

Haberler 10.05.2012 - 16:30 Son Güncelleme : 10.05.2012 - 16:30

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde düzenlenen ’’Futbol ve yönetimi’’ başlıklı söyleşide öğrencilerle biraraya gelen Aysal, burada öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Bir öğrencinin, ’’Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir’in ’Galatasaray son maçta şampiyon olursa alkışlamayacağız’’ yönünde medyaya yansıyan açıklamaları oldu. Bu düşmanlığın sebebi nedir?’’ sorusuna, Aysal şu yanıtı verdi:

’’Doğrudur. Bu açıklamayı ben de okudum ama gazetelerde okuduğunuz her şeye bazen inanmamak gerekiyor. Ben Sayın Nihat Bey’in Galatasaray şampiyon olduğu takdirde, sevinmese dahi gayet tabi onların sahasında olan şampiyonu alkışlayacağına inanıyorum. Orada bir sorun yaşamayacağız. Çünkü aynı şey de bizim de başımıza gelirse, ben Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu orada alkışlayacağım.’’

’’Geçen sezonun şampiyonu kim?’’ sorusu

Aysal, ’’Size göre geçen sezonun şampiyonu kim?’’ sorusuna da, ’’Şu an iki kardeş kulüp arasındaki sorun bu. Bir de biz Galatasaray olarak olaya karışırsak işin içinden hiç çıkılmaz. Bırakalım onlar kendi aralarında bu işi çözsünler’’ diye yanıt verdi.

’’Muslera’yı satmayacağız’’

Bir öğrencinin, ’’Takımın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera’ya iyi bir teklif gelse satmayı düşünür müsünüz? ’’ sorusuna ise Ünal Aysal, ’’25 milyon avro da verseler Muslera’yı satmayacağız. Futbolda bir söz var; gol yemeyeceksin, gol atacaksın. Hem gol yemeyen kaleciyi hem de gol atan oyuncuyu bulduğunuzda takımda tutmanız lazım. Muslera gibi bir oyuncuyu takımda tutmak istiyoruz’’ dedi.

Aysal, bir başka öğrencinin, ’’Ya bu rakam 25 milyonun üzerine çıkarsa’’ sorusuna da, ’’O zaman düşünmeye başlarım. Ben işadamıyım’’ diye esprili yanıt verdi.

’’Tüm kulüpler yeni sezonda play-off oynamak istemiyor’

Galatasaray Kulübü Başkanı Aysal, bir öğrencinin, ’’Bu sene uygulanan play-off sistemi ile ilgili neler düşünüyorsunuz?’’ sorusu üzerine, yeni sezonda play-off sisteminin olmaması için tüm kulüplerin Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurduğunu bildirdi.

Aysal şöyle devam etti:

’’Burada ilk kez açıklıyorum. 15 gün önce gerçekleştirilen Kulüpler Birliği toplantısında play-off sisteminin yeni sezonda olmaması ile ilgili görüştük. Tüm kulüpler yeni sezonda play-off oynamak istemediklerini söylediler. Bununla ilgili olarak hazırladığımız belgemizi TFF kabul etti. İnşallah yeni sezonda play-off oynamayacağız.’’

Söyleşinin sonunda öğrenciler tarafından uzun süre alkışlanan Ünal Aysal’a, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Hülya Coşkun plaket verdi.

AA

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır