Yeni Diyar'ın rakibi K.Maraş

Yeni Diyarbakırspor’un Spor Toto 3.Lig’e yükselme finalindeki rakibi K.Maraş Belediyespor oldu.

Haberler 24.04.2012 - 11:46 Son Güncelleme : 24.04.2012 - 11:46

Tarihi karşılaşma 29 Nisan Pazar günü Şanlıurfa GAP Arena Stadında oynanacak.

BALDA TÜM GRUPLARIN EN GOLCÜSÜ Bölgesel Amatör Ligde normal lig maratonunu 2.Grupta şampiyon tamamlayarak Play-Offlarda direkt final oynama hakkı kazanan Yeni Diyarbakırsaporun finaldeki rakibi belli oldu. Spor Toto 3.Lige çıkmak için son engel olan finalde Kahramanmaraş Belediyesporla eşleşen Yeni Diyarbakırsporun tarihi mücadelesi 29 Nisan Pazar günü Şanlıurfada oynanacak. GAP Arenada yapılacak maç saat 14.30da başlayacak. Eleminasyon sistemi geçerli olduğu için maçı kazanan takım 3.Lige çıkacak. 90 dakikada eşitlik bozulmazsa penaltılara geçilecek. Burada da beraberliği devam ederse 3.Lige çıkan takımı seri penaltı vuruşları tayin edecek.

Normal lig maratonunda 3.Grupta yer alan K.Maraş temsilcisi 50 puanla grup şampiyonu oldu. 20 maçta 17 galibiyet,2 beraberlik ve 1 yenilgi alırken,attığı 58 gole karşılık kalesinde 14 gol gördü.

ÇUĞ GİTTİ, TAKIM ÖZE EMANET Bu arada final maçına Diyarbakırda hazırlanan Yeni Diyarbakırsporda sürpriz bir gelişme oldu. Teknik Direktör Timuçin Çuğun görevinden ayrılarak kenti terk ettiği belirtilirken, final maçına yardımcı antrenör Yüksel Özle çıkılacağı kaydedildi.

Yönetimin Play-Offa kalma primi olan 40 bin TL için yarına kadar ödeme sözü verdiği belirtilirken, takımın yarın Şanlıurfaya giderek kampa gireceği açıklandı.

Şanlıurfadaki final maçına büyük önem veren Yeni Diyarbakırsporun Pazar sabahı otobüs seferleri düzenleyeceği ifade edilirken,kaptan Oktay Kahraman rakip kim olursa olsun 3.Lige çıkmak istediklerini söyledi. Kahraman,Final maçlarının havası farklıdır.Rakibimiz grubunda çok iyi işler yapmış ancak biz de grubumuzu şampiyon tamamladık. Onlarda tecrübeli oyuncular var, bizde de hem tecrübeli hem de kaliteli futbolcular var. Burada önemli olan takım oyununu iyi oynamaktır. Her şeyimizi ortaya koyarak inşallah Pazar günü 3.Lig ekibi olarak Diyarbakıra döneceğiz. dedi.

Ana Sayfaya Git