Brezilya'da X'e erişim yasağı geldi

Brezilya Yüksek Mahkemesi, ülkede yasal temsilci ataması için 24 saat süre verdiği sosyal medya platformu X'e erişimi yasakladı.

Haberler 31.08.2024 - 00:41 Son Güncelleme : 31.08.2024 - 00:41

Brezilya Yüksek Mahkemesinden konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraesin, Elon Muskın sahibi olduğu Xe erişim yasağı getirme kararı aldığı bildirilen açıklamada, tanınan sürede şirketin Brezilyada yasal temsilci atamadığı, temsilci atanana ve kesilen para cezaları ödenene kadar kararın geçerli olacağı belirtildi.

Açıklamada, internet hizmeti sağlayıcılarına ve uygulama mağazalarına, Xe erişimi engellemeleri için 5 gün süre verildiği, VPN gibi yollarla Xe giriş yapmaya çalışan kişi veya kuruluşlara para cezası uygulanacağı ifade edildi.

Elon Musk da Xten yaptığı paylaşımda, İfade özgürlüğü, demokrasinin temel taşıdır ve Brezilyadaki seçilmeyen sözde yargıç, bunu siyasi nedenlerden dolayı yok ediyor. diyerek karara tepki gösterdi.

X, mahkemenin talebini reddetti

Brezilyada Yüksek Mahkeme, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkında yürütülen darbe girişimi soruşturması kapsamında Xten bazı kişiler hakkında veri sağlanmasını ve bazı hesapların engellenmesini talep etmişti.

Musk ise mahkemenin bu talebini yerine getirmemiş, Xin Brezilyadaki ofisini kapatmıştı.

Brezilya Yüksek Mahkemesi, ülkede yasal temsilci ataması için Xe 24 saat süre vermiş, aksi halde platforma erişim yasağı getirileceğini duyurmuştu.

Ana Sayfaya Git