İnternet her yerde
İlk zamanlar web için tek erişim masaüstü bilgisayarlar üzerinden yapılabiliyordu. Bugün ise hemen hemen her cihazdan internete erişim mümkün. Burada akıllı telefon veya tabletlerden bahsetmiyoruz. Akıllı Buzdolabı, otomobillere eklenebilen kablosuz desteği, YouTube gibi sitelerden HD filmleri oynatabilen TVler.
Çok yakında internete girmeyen hiçbir cihaz kalmayacak gibi.
Güle güle 3D, hoş geldin 4K
Birkaç yılönce çıkan 3D gözlükler herkesin dikkatini çekmişti. Bu yıl ise onun yerini 4K alıyor ya da diğer adıyla Ultra HD. Standart yüksek çözünürlüklü bir televizyondan 4 kat daha iyi bir görüntü sunan bu teknolojiyi Toshiba, LG, Sony ve Samsung gibi dev firmalar tanıttı.
Panasonic işyerlerine yönelik 20 inç 4K tablet açıklarayaj işi bir adım daha ileri götürdü. Sony de 4K teknolojisine sahip OLED ekranlarını tanıttı.
Tüm bu setlerin tek ortak bir noktası var ki o da bunlara sahip olmak için bir servet gerekecek.
Kolunuz için bir alet
CESte bu yıl tanıtılan akıllı saatler patlayacak gibi duruyor. Bu akıllı saatler iPhone ve Android gibi cihazlara bağlanabiliyor. Arayanın kimliği, e-posta ve düz metin mesajları okumak için olan bu cihazların gelecekte neler yapabileceklerini zaman gösterecek.
Şubat ayında ABDde 299$a satılacak bu cihaz aynı zamanda sesli komut da alabiliyor.
Ekranlar büyük ve esnek oluyor
Yalnızca ekran çözünürlükleri artmıyor. Samsungun 110 inç ekranları 4K teknolojisine sahip ve kaliteden ödün vermeden büyütmüş.
Samsung ise akıllı telefonlar için esnek OLED olan YOUMu tanıttı. Bu ekranlar plastik gibi kolayca bükülebiliyor. Bu arada Plastic Logic firması kağı gibi bir tablet görücüye çıkardı.
Butonlara veda
Geliştiriciler cihazlardaki butonları kaldırmak için sesli komut ve el hareketiyle komut gibi değişik alternatifler çıkarıyorlar.
Spicebox gibi firmalar, cihazları dokunmatik yapmak için çeşitli aksesuar ürünlerini tanıttı.
Sonuç olarak bu yılın teknolojik trendleri olarak, 4K, akıllı saat ve dokunmatik özellikler geliyor.