İnstagram ne zaman açılır, erişim engeli kalktı mı? 5 Ağustos bugün Instagram düzelecek mi?

Dünyanın en yaygın kullanılan sosyal medya platformu İnstagram'a erişim sağlanamıyor. Milyonlarca kullanıcı İnstagram'ın ne zaman düzeleceğini merak ederken Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) erişim yasağıyla ilgili son dakika açıklamada bulundu. Herkes ilk başta Instagram'ın çöktüğünü düşünerken olayın perde arkası belli oldu. Peki İnstagram ne zaman açılacak, bugün düzelir mi, erişim engeli ne zaman kalkacak? İşte, 5 Ağustos Instagram erişim engelinin kaldırılmasına ilişkin açıklamalar...

Haberler 05.08.2024 - 10:16 Son Güncelleme : 05.08.2024 - 10:16

48 saatten fazladır kapalı olan İnstagramın ne zaman düzeleceği merak ediliyor. Özellikle sosyal medya fenomenleri konuyu yakından takip ediyor. Instagramın kapatılma nedeni katalog suçlar olarak açıklandı. BTKnın erişim engeli devam ediyor. Peki İnstagram ne zaman açılır, erişim engeli ne zaman kalkacak, Instagram kalıcı olarak mı kapatıldı, açıklama var mı?

INSTAGRAM AçILACAK MI?

BTKnınaldığı karar doğrultusunda Instagramın kapatılmasına yönelik 48 saat içinde mahkeme kararı alınması gerekiyordu. Bu süre 4 Ağustos 03:00 civarında doldu. Bu süre içerisinde herhangi bir mahkeme kararı olmazsa erişim engeli kaldırılacaktı ve platforma erişim yeniden açılmış olacaktı. Instagramın kapalı olma durumu devam ediyor. Konuyla ilgili başka bir gelişme olduğunda haberimize ekleyeceğiz.

INSTAGRAM NEDEN KAPATILDI?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Instagrama getirilen erişim engeliyle 2 Ağustosta açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Instagramın kapatılma nedenini katalog suçlar olarak açıkladı. Bakan Uraloğlu, Net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli. Oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderdikleri an yani diyelim ki bir saat sonra biz o engeli kaldırmış olacağız ifadelerini kullandı. Böylece, katalog suçlar kapsamında kapatılan Instagrama yasağın mahkeme kararı zorunluluğunu devreden çıkardığı ve kapalılık halinin resen alınan kararla devam ettirileceği düşünülüyor.

Katalog suçlar ise çocuğa karşı cinsel istismar, intihara sevk etme, Atatürke hakaret gibi içeriklerin çıkarılması noktasında zorluğu içeriyor.

META cephesinden ne BTKnın erişim engelleme kararına ne de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının METAyı uyardık, yanıt alamadık sözlerine ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

INSTAGRAM KALICI OLARAK MI KAPATILDI?

Instagramın şikayete konu olan içerikleri silmesi durumunda erişim engelinin kalkabileceği belirtiliyor. Yeniden açılması için hükümet içinde istişarelerin sürdüğü öğrenildi.İinstagramdaki son duruma ilişkin gözler bugün yapılacak olan Kabine Toplantısına çevrilmiş durumda.

KATALOG SUçLAR NEDİR?

Ankara kaynaklarından edinilen bilgiye göre erişim engeli kararı intihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu/uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, sağlık için tehlikeli madde temini, müstehcenlik, fuhuş, kumar oynanması için yer ve imkn sağlama, Atatürk aleyhine işlenen suçlar, yasadışı bahis gibi katalog suçlar kapsamında bildirimde bulunulan ancak gerekli aksiyonun alınmadığı paylaşımlar dolayısıyla alındı.

Ana Sayfaya Git