Mühendislerin testlerde 3,6Gbpslik veri aktarım hızına ulaştıkları görüldü. Bu, 4Gnin en fazla 20Mbpsye ulaştığını düşündüğümüzde hiç de fena değil. Bu tür yüksek hızlar, önümüzdeki yılların akıllı otomobilleri, akıllı şehirleri ve 21. yüzyıldaki yaşamla ilgili düşünebileceğimiz her şeyi değiştirebilir.
NTT DoCoModan Takehiro Nakamura, yaptığı açıklamada geniş çoklu-kullanıcı ortamında bu tür bir testin ilk kez başarıya ulaştığını ve dolayısıyla önemli bir kilometre taşına ulaştıklarını söyledi. Nakamura, şöyle devam etti:
Sektörün 5Gyi 2020de ticari hale getirmek için çalıştığını düşündüğümüzde bu, gerçekten de cesaret verici... Japonyadaki denemelerimizin bir sonraki aşamasında daha da etkileyici sonuçlar bekliyorum.
Rusyada 2018de yapılacak Dünya Kupasında yeni 5G testlerinin yapılması planlanıyor. İngiltere hükümeti ise Londra sakinlerine önümüzdeki 5 sene içinde 5G hızlarını sunma sözünü vermişti.
5G HAYAL OLABİLİR
5Gnin alması gereken yol uzun, ancak işaretler ümit veriyor. Elbette şunu belirtmek gerekiyor: 5Gnin teorik hızları, laboratuvar ortamında ve özel ekipmanlar yoluyla 20Gbpsye ulaşabilse de, 2020nin amiral gemisi telefonlarında bu hıza muhtemelen yaklaşamayacağız.
Kaynak: Hürriyet