İnanması zor evet ama artık prize bağlı bir yaşam sürmenize belki de gerek kalmayacak. MIT öğrencilerinin geliştirdiği yeni bir pil, günümüzde kullandığımız akıllı telefonlardaki iyon pillerin şarj yoğunluğunu iki katına kadar çıkarabilecekmiş.
SOLIDENERGY BULUŞU
Massachusetts Institute of Technology öğrencileri tarafından kurulan SolidEnergynin buluşu olan pil, anotsuz çalışıyor ve şarj yoğunluğunu bugünkü lityum iyon pillerin iki katına çıkarabiliyor. Güvenlik testlerinden geçen ve otomobillerde, telefonlarda, giyilebilir teknolojilerde ve diğer taşınabilir cihazlarda kullanılmak üzere olduğu söylenen teknolojinin Kasımda çıkacak dronelarda kullanılması planlanıyor.
İKİ KAT ENERJİ YOĞUNLUĞU
SolidEnergy CEOsu Qichao Hu, pil hakkında şunları söylüyor: İki kat enerji yoğunluğu sayesinde pil boyutunu yarısına düşürebilir, ancak cihazın yine aynı süre dayanmasını sağlayabiliriz. Veya pilin boyutunu lityum iyon pil ile aynı tutarak, pil ömrünü iki katına çıkarabiliriz. Yeni pil, pillerde sıkça kullanılan grafitin yerine çok ince bir lityum-metal folyo yerleştiriyor. Daha küçük olan folyo, normal hücrelerden daha fazla iyon saklayabiliyor. Ekim 2015te teknolojiyi göstererek yatırımcılardan 12 milyon dolar toplayan SolidEnergy, artık piyasaya çıkmak üzere. Firmanın pil teknolojisini 2017nin başlarında telefon ve giyilebilir cihazlara, 2018de ise elektrikli otomobillere ulaştırması hedefleniyor. (ShiftDelete)