Ramazan Bayramı'nda bayramlaşmak için BiP tercih edildi

Arife günü de dahil olmak üzere 4 gün boyunca BiP'le toplam 16 milyon dakika sesli ve görüntülü görüşme yapılırken, 1,3 milyar mesaj gönderildi.

Haberler 17.05.2021 - 01:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son dönemde kiisel verilerin güvenlii konusunda artan endieler ve yaanan tam kapanma sürecinin de etkisiyle kullanclar, bu bayramda sevdikleriyle BiP üzerinden bayramlat.

Turkcellden yaplan açklamaya göre, Türkiyenin iletiim ve yaam platformu BiP ile 12-15 Maysta 4 günlük bayramlama döneminde 16 milyon dakika sesli ve görüntülü görüme yaplarak yeni bir rekora imza atld. Yerli iletiim uygulamas üzerinden bayram süresince gönderilen mesaj says ise 1,3 milyar buldu.

Açklamada görülerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, kiisel veri hassasiyeti sebebiyle yaanan dijital göçün balad tarihten bu yana Türkiye ve dünya genelinde BiPe youn bir ilgi gösterildiini belirterek, unlar kaydetti:

Baz global uygulamalarn dayatmac yaklamlar, BiP gibi kiisel verilere hassasiyetle yaklaan uygulamalarn kullanmnn önemine ilikin toplumsal farkndal artrd. Söz konusu veri paylama talebinin Avrupa Birlii (AB) ülkeleri veya birçok batl ülkeden istenmedii, aralarnda Türkiyenin de yer ald baz ülkelerdeki kullanclarn karsna çkarld görülüyor. Bu da bize aslnda siber vatanmza sahip çkmak için yerli teknolojilerin gelitirilmesi ve kullanlmasnn önemini bir kez daha gösteriyor. Kendi güvenli teknolojilerimizin kullanmn yaygnlatrmazsak yaanan bu sknt ne ilk ne de son olacak. te biz de bu yüzden Türkiye ve tüm dünyadaki kullanclara tek bir uygulamaya mahkum olmamalar için BiP ile effaf, eit ve güvenli iletiim frsatn sunuyoruz. Kullanclarn bu hassasiyetle deerlendirme yapp BiPi tercih etmeleri bizi çok memnun ediyor. Bu bayramda da milletimizin youn ekilde BiP araclyla bayramlatn gördüümüz için çok mutluyuz.

Yabanc irketlerin Türkiyenin verilerini diledikleri gibi kontrolsüz ekilde kullanmalarn doru bulmadklarn aktaran Erkan, Baz uygulamalarn ülkemizdeki kullanclarnn kiisel verilerini üçüncü taraflarla paylalmasn zorunlu hale getireceini açklamas, son aylarn en çok konuulan gündemlerinden biri. Bu konuda kullanclarn gösterdii tepkilere bal olarak yaanan dijital göç nedeniyle geri adm gibi görünen baz ötelemeler yapld. Ancak yaplan bu üstü kapal açklamalar, veri kullanm talebinden hala vazgeçilmediini ve eninde sonunda bu iznin alnacan gösteren kabul edilemez bir yaklamdr. deerlendirmesinde bulundu.

nternet kullanmnda rekor krld

Verilen bilgiye göre, 12-15 Maysta Turkcellliler, toplamda 2 milyar 212 milyon 833 bin 521 dakika konutu. Konumalarn büyük bir ksm 882 milyon 828 bin 411 dakika ile bayramn birinci günü yapld.

Konuma trafiinin en youn olduu il, 355 milyon 54 bin 347 dakika ile stanbul oldu. stanbulu, srasyla Ankara, zmir, Bursa ve Antalya takip etti. Turkcellliler bu dönemde yurt dyla 1 milyon 798 bin 414 dakika konutu.

Turkcellliler bayram boyunca youn internet kullanmn da sürdürdü. Data kullanm yine rekor krarak 46 milyon 181 bin 386 GBa ulat. En fazla data tüketilen iller sralamasnda stanbul ilk sray alrken, stanbulu, srasyla zmir, Ankara, Bursa ve Kocaeli izledi.

Bayram boyunca Dergilikten 174 binin üzerinde dergi ve 104 binin üzerinde gazete indirildi. Yine bayram boyunca yaklak 4,5 milyon aramada UpCall ile isim gösterildi.

Bayram süresince TV+ta 1 milyar 101 milyon 102 dakika boyunca içerik izlenirken, Lifeboxa 23 milyon fotoraf ve 2 milyon adet video yüklendi.

Ana Sayfaya Git