Tasarladığı dronla TEKNOFEST'te Türkiye ikincisi olan Kütahyalı Doruk birinciliği hedefliyor

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da yaşayan ve tasarladığı dronla Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) iki kez ikinciliği elde eden lise öğrencisi, birincilik hedefi için tasarımını geliştirecek.

Haberler 09.10.2024 - 11:12 Son Güncelleme : 09.10.2024 - 11:12

Nafi Güral Fen Lisesi 9uncu sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Doruk Cengiz, Adanada 2-6 Ekimde yapılan TEKNOFEST 2024 Türkiye Dron Şampiyonasının finaline katılma başarısı gösterdi.

Kendisi dahil 32 yarışmacının 200 ila 250 kilometre hıza ulaşabilen dronlarla yer aldığı yarışmada ikinci olan Cengiz, ödülünü Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktardan aldı.

Doruk Cengiz, gazetecilere, 4 yaşından itibaren dronlara ilgi duyduğunu, 10 yaşından bu yana babasıyla dron kullandıklarını söyledi.

Yarışmalarda kullandığı dronların parçalarını yurt dışından temin ettiklerini, kendi tasarımına göre montajını yaptığını belirten Cengiz, Yazılımını da kendim yüklüyor ve yarışmalara katılıyorum. Katıldığım TEKNOFEST 2024te ikinci olduğum için mutluyum. dedi.

TEKNOFESTteki yarışmalarda kendilerine görev verildiğini bildiren Cengiz, parkuru en hızlı ve doğru şekilde bitirenlerin başarılı olduğunu dile getirdi.

Cengiz, 2021de yapılan Dünya Dron Kupasında Türkiyeyi temsil edip 22nci sırada yer aldığını, TEKNOFEST 2022de de yine Türkiye ikincisi olduğunu anlatan Cengiz, tasarımını geliştirerek sonraki yıllarda TEKNOFESTe yeniden katılıp birinciliği elde etmeyi hedeflediğini belirtti.

Erzurumda 16-19 Ekimde yapılacak 16. Uluslararası MEB Robot Yarışmasına da okulunda oluşturulan ekip bünyesinde katılacağını ifade eden Cengiz, Buradaki yarışma aslında robot yarışması diye geçiyor ancak orada dron yarışması da olacak. Beklentim ve hedefim orada birinci olmak. diye konuştu.

Ana Sayfaya Git