Twitter beş internet sitesini dava etti!

Twitter, kullanıcılarını Viagra reklamlarından virüs içeren linklere kadar sayısız spam yağmuruna tutan beş internet sitesine dava açtı.

Haberler 09.04.2012 - 16:28 Son Güncelleme : 09.04.2012 - 16:28

Sitelerin kontrol ettiği ve bot olarak bilinen Twitter hesaplarından otomatik olarak gönderilen tweetler, diğer kullanıcıların bota takipçi kazandırmasını veya gönderilen linklerin tıklanmasını amaçlıyor.

Twitter, kullanıcıları spam tweetlerle yaylım ateşine tutan sitelere karşı verdiği mücadeleye yönelik bir açıklama yaparak, güvenlik önlemleri ve teknik çabalarımızın yanına yeni bir silah olarak hukuku eklediklerini ifade etti.

Twitterın dünya genelinde 465 milyonu aşkın üyesi bulunuyor. Aktif kullanıcı sayısı ise 140 milyon. Üye sayısı arttıkça spam sorunuyla daha fazla karşılaşan Twitterın yanı sıra, aynı sorun nedeniyle Facebook ve Googleda geçmişte mahkemeye başvurmuştu.

Twitter, San Franciscodaki federal mahkemeye yaptığı başvuruda, TweetAttacks, TweetAdder, TweetBuddy, justinlover.info ve troption.com sitelerini dava etti. Twitterın öfkesine maruz kalan siteler Reutersın sorularını cevapsız bıraktı.

Twitter, Açtığımız dava, diğer spam sitelerinin eylemlerini durdurmayı ve Twitterda spamlere izin vermeyeceğimiz konusundaki kararlılığımızı göstermeyi amaçlıyor dedi. Dünyanın en büyük mikro blogging sitesi, yakın zaman önce satın aldığı internet güvenlik şirketi Dasientin, içeriklerinin güvenliğini sağlamak konusunda önemli bir yatırım olduğuna da dikkat çekti.

Ana Sayfaya Git