14 yaşındaki Ebubekir, 6 hastaya can ve ışık oldu

Beynindeki tümör nedeniyle tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Ebubekir Çetinkaya (14), organları ve korneaları ile 6 hastaya can ve ışık oldu.

Haberler 10.05.2022 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nidede yaayan 8inci snf örencisi Ebubekir çetinkayaya beyninde tümör tehisi konuldu. çetinkaya, durumu kötüleince Kayserideki Erciyes Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesinde tedaviye alnd. çetinkayann, önceki gün beyin ölümü gerçekleti. Aileye, Ebubekirin organlarn balayp balamayacaklar soruldu. Hastane organ ba için ailenin onayn ald. Hayatn kaybeden Ebubekirin 2 böbrei, 2 korneas, karacieri ve kalbi Kayseri ile organ bekleyen çeitli illerdeki hastalar için alnd.

HALASININ OLU KALP BEKLYORDU

Olunun organlarnn 6 kiiye can ve k olduunu anlatan anne Akkz çetinkaya (40), Uza göremiyordu, göz damarlarnn üstünde kitle varm. Ameliyat olurken bir damar kitlenin arasnda kalm, vakumla çekerken o klcal damar kopmu ve olumun beyin ölümü gerçeklemi. Bamza böyle bir olay geldi. Organlar balamak hiç aklmzda yoktu. Halasnn olu kalp nakli bekliyordu. Oradaki hocalar arayp çardlar, organlar balar msnz? dediler. Önce halasnn olu var kalbi uyarsa ona olsun dedik . Ona uymad ama kimlere gittiyse can oldu. Benim olumun ömrü bu kadarm. Allah onlara uzun ömür versin. Organlar hepsine inallah uyar, hepsine ifa olur. Ben aladm onlar sevinsin inallah dedi.

ORGAN BAII ÖNEML

3,5 yldr kalp nakli bekleyen Ebubekir çetinkayann halasnn olu Osman Ar ise, Yengemle ve dayma basal diliyorum. Beni örnek alarak organ bana destekte bulunduklar için onlara binlerce teekkür ediyorum. Allah onlardan bir evlat ald ama 6 kiiye de can oldu. Organ nakli çok önemli bir konu. Biz bunu burada yaayarak biliyoruz. Kan grubumuz tutmad. Organ bana olmad. Baka birine nasip oldu diye konutu.

Ana Sayfaya Git