184 gündür haber yok!

TUNCELİ'de, 5 Ocak'tan beri haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'yu arama çalışmaları, 184'nci günde de sürdü.

Haberler 06.07.2020 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Tuncelide, 5 Ocaktan beri haber alnamayan Munzur Üniversitesi örencisi Gülistan Dokuyu (21) arama çalmalar, 184nci günde de sürdü. Dokunun aabeyi Ramazan Doku, 6 Temmuzdan sonra sualt arama çalmalarnn sonlandrlacan söyledi.

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Doku, kald yurttan 5 Ocak sabah ayrld ancak bir daha kendisinden haber alnamad. Diyarbakrn Ergani ilçesinde yaayan ailesi, kaybolduu gün Tunceliye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu.

Ailenin ihbar üzerine arama çalmalar balatld. Yaplan aratrmalar sonunda Gülistan Dokunun cep telefonunun en son Uzunçayr Baraj Gölü üzerindeki Sarsaltuk Viyadüünde sinyal verdii belirlendi. Görgü tanklar da ifadelerinde, Gülistan en son viyadükte gördüklerini belirtince, bölgede balatlan arama çalmalar balatld.

BARAJDAK ARAMA çALIMALARI

Uzunçayr Baraj Gölü içinde ve Sarsaltuk Viyadüü bölgesinde bugün yaplan arama çalmalarna Tunceli AFAD ekipleri, Ordu Emniyet Müdürlüüne bal sualt arama kurtarma polis timleri ile Diyarbakr l Jandarma Komutanlna bal Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri katld.

Ekipler, Dokunun bulunmas için gün boyu hem Uzunçayr Baraj Gölü yüzeyinde hem de göl dibinde balk adamlar ile arama yapt. Yaplan çalmalarda dün de Gülistan Dokuya ait bir ize rastlanamad.

GÜNLERDR GÜLSTAN ARANIYOR

Arama çalmalarn takip eden Gülistan Dokunun aabeyi Ramazan Doku, yetkililerle yaptklar görümede, 6 Temmuz gününden itibaren sualt arama çalmalarnn artk yaplmayacan söyledi. Bu duruma itiraz ettiklerini anlatan Doku, Valilikle yaptmz görümede, baraj gölünde sualt arama çalmalarnn 6 Temmuz günü itibaryla sonlandrlacan ve sadece botla su yüzeyinde yaplacan söylediler. Biz bu durumu kabul etmedik. Aile olarak arama çalmalarnn durdurulmasn istemiyoruz Gülistan bulununcaya kadar devam etsin. Biz aile olarak valilikten yeni bir talepte bulunduk. Deniz Kuvvetleri Komutanlna bal ekiplerin kulland sualt arama robot kameralaryla baraj gölünün daha geni bir alannda arama yaplmasn talep ettik. Valilik talebimizi inceleyeceini belirtti. Tuncelinin her yannda kamera var, kzmz uçup gitmediyse neden bulunmuyor? 6 aydr her gün ie gider gibi buraya gelerek Gülistann cesedinin nerede çkacan bekliyoruz. Aile olarak perian olduk dedi.

50 LDEN GELEN EKP GÜLSTANI ARADI

Gülistan Dokuya ulamak için Tunceli Valiliinin talebi dorultusunda çileri Bakanlnn talimatyla 50 ilden jandarma ve polis ekibi sevk edildi. Ekiplerinin, 6 boyunca sualtnda 2 bin saat dal yaptklar belirlenirken, Deniz Kuvvetleri Komutanlna bal Sualt Arama Timleri (SAT) 3 kez Tunceliye gelerek arama çalmalarna katld.

Ana Sayfaya Git