39 Gündür dünya kör, sağır ve dilsiz:11 bini aşkın ölü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları, 39. gününde artarak devam ediyor.

Haberler 14.11.2023 - 16:07 Son Güncelleme : 14.11.2023 - 16:49

Hamas, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrellin Gazzedeki hastanelerin ve sivillerin canlı kalkan olarak kullanıldığı yönündeki açıklamalarının, İsrailin işlediği suçları kapatmak için Avrupanın uydurduğu bir kılıf olduğunu belirtti.

Gazzedeki İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrailin Cibaliya Mülteci Kampını hedef aldığı ifade edildi.

Cibaliya Mülteci Kampında bir binanın bombalanması sonucu ölenler ve yaralananlar olduğu bildirildi.

İSRAİLİN SALDIRILARI, YARARLILARA VE ENKAZ ALTINDAKİLERE AMBULANS ULAŞMASINI ENGELLİYOR

Filistin Kızılayı, Gazzede bulunan ekiplerinin, İsrail güçlerinin ambulansları engellemesi ve hedef alması nedeniyle saldırıların olduğu bölgelerdeki yaralılara ve enkaz altındakilere ulaşamadığını açıkladı.

Gazze Hastaneler Genel Müdürü Muhammed Zakut, İsrailin 3 gündür kuşatma altında tuttuğu Şifa Hastanesindeki hasta, yenidoğan ve yaralıların tahliye edileceği güvenli bir yer bulunmadığını söyledi.

Gazzedeki Filistin Sağlık Bakan Yardımcısı Yusuf Ebu er-Riş, İsrail tarafından kuşatılan Şifa Hastanesinin avlusunda yüzlerce cesedin biriktiğini, bunun bir salgının ve gerçek felaketin habercisi olduğunu kaydetti.

UNRWA GAZZE DİREKTÖRLÜĞÜ, YAKIT TEDARİK EDİLMEDİĞİ İçİN İNSANİ OPERASYONLARININ DURACAĞINI BİLDİRDİ

Birleşmiş Milletler Yakın Doğudaki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail güçlerinin, kuzeydeki Filistinlileri sürdüğü Gazzenin güneyinde yer alan BM binasına düzenlediği son saldırının bölgede artık güvenli bir yer bulunmadığının göstergesi olduğunu belirtti.

UNRWA Gazze Direktörü Thomas White, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Gazzeye yakıt girişine izin verilmediği için insani operasyonlar 48 saat içinde duracak. Gazzeye 7 Ekimden beri yakıt verilmiyor. İkisi de hayat kurtaracak: Hastane için mi yoksa temiz su için mi yakıt kullanılmalı, zor bir karar. Ne yazık ki bu farazi bir soru değil. ifadesini kullandı.

Hamas, İsrailin Gazzede gerçekte olmayan hayali ilerleme propagandası yapmaya ve kendi halkına karşı psikolojik savaş yürütmeye çalıştığına dikkati çekerek, Filistinli savaşçıların İsrail ordusuna karşı nitelikli operasyonlar gerçekleştirdiğini vurguladı.

İsrail ordusunun, Lübnanın güneyine gerçekleştirdiği saldırılarda 3 evin yıkıldığı, bir kişinin fosfor dumanından etkilendiği bildirildi.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, Gazzenin kuzeyindeki Kudüs Hastanesi içerisinden İsrail güçlerine ateş açıldığı yönündeki iddiaların asılsız olduğu kaydedilerek, İddiaları hastanenin daha fazla hedef alınmasını ve kuşatılmasını teşvik etmeye yönelik bariz bir girişim olarak görüyoruz. ifadesi kullanıldı.

İSRAİL, ESİR TAKASI KONUSUNU ERTELİYOR

Hamasın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrailin, esir takası konusunu ertelediğini belirtti.

Gazzedeki Hükümet Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrailin Gazzenin çeşitli bölgelerine operasyonlar düzenlemesiyle eşzamanlı olarak internet erişimi ve telefon iletişimini kestiği kaydedildi.

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüste gece boyunca düzenlediği baskınlarda 2si çocuk 31 Filistinliyi gözaltına aldı.

Gazzede etkili olan sert rüzgar ve yağış, saldırılarda evleri yıkılan Filistinlilerin yaşama tutunmaya çalıştığı çadırları yıktı; bazılarında su baskınlarına yol açtı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gazzedeki 36 hastaneden 22si yani yarıdan fazlası yakıt yetersizliği, saldırılar ve güvenli olmayan ortam nedeniyle hizmet dışı kaldı. açıklamasını yaptı.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI COHEN: BİZE GÖRE (DİPLOMATİK) GERİ SAYIM YOK

İsrail ordusunun bombardıman ve saldırılarını sürdürdüğü abluka altındaki Gazzede harabeye çevrilen bir okulda askerlerin kutlama yaptıkları ortaya çıktı.

Askerlerin kutlaması, İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamayla yayınlanan videoda görüldü.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, ülkesinin abluka altındaki Gazze Şeridine yönelik saldırılarına karşı iki üç hafta içinde uluslararası baskıların artacağını ama durmayacaklarını söyledi.

Cohen, Bize göre (diplomatik) geri sayım yok. değerlendirmesinde bulundu.

İSRAİL, 7 EKİMDEN BU YANA YAKLAŞIK 8 MİLYAR DOLAR BORçLANDI

İsrail ordusu, topyekun kuşatmaya alarak havadan ve karadan saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridindeki parlamento binasını işgal etti.

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridine yönelik saldırıları başlattığı 7 Ekimden bu yana yaklaşık 30 milyar şekel (7,8 milyar dolar) borçlandığını duyurdu.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, 8 Ekimden bu yana Hizbullah ve diğer Filistinli silahlı gruplarla sıcak çatışmaların yaşandığı kuzeydeki Lübnan sınırında işaret ederek, Kuzey için operasyon planları hazırlıyoruz. Hedefimiz güvenliği sağlamak. dedi.

İsrailin aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gazzedeki Filistinlilerin başka ülkelere gönüllü göç etmesinin doğru insani çözüm olduğunu iddia etti.

Ana Sayfaya Git