57. Alaya Saygı Yürüyüşü yapıldı

Diyarbakır'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü kapsamında, 57. Alaya Saygı Yürüyüşü yapıldı.

Haberler 19.03.2021 - 01:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çanakkale Zaferinin 106. yl dönümü Diyarbakrda çeitli etkinliklerle kutland.

1915 ylnda Anadolu topraklarn igal etmek isteyen emperyalist devletlerin kuvvetlerine kar elde edilen çanakkale Zaferinin 106. yl tüm yurtta olduu gibi onlarca evladn bu savata ehit veren Diyarbakrda da kutland. Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, AK Parti Diyarbakr l Bakanlnca düzenlenen 57. alaya sayg yürüyüü ve Hava ehitliinde valilik tarafndan organize edilen anma etkinliklerine katld.

ESZ BR DESTANDIR

çanakkale Zaferinin kardelik destan olduunun altn çizen Beyolu, çanakkale, dünya tarihinin bir daha yazamayaca esiz bir kahramanlk destandr. Bir yandan kadnyla, erkeiyle, çocuuyla, yalsyla dümann karsna dikilerek çanakkale geçilmez dedirten iman ehli kahraman bir milletin evlatlar, dier yandan bu imanl milleti kendi vatannda yok etmek isteyen emperyalist güçler. Aziz vatann her köesinden koup gelen kahramanlarn desteiyle kazanlan bu anl zafer ayn zamanda dünya mazlum halklarna da motivasyon kayna olmutur. Aziz ehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git