69 yaşında üniversiteden mezun oldu, diplomasını alırken bozkurt işareti yaptı

Kars Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olan 69 yaşındaki Ayşen Arda İşçi, diplomasını bozkurt işareti yaparak aldı.

Haberler 08.07.2024 - 11:45 Son Güncelleme : 08.07.2024 - 11:45

Avusturyaya attığı goller sonrası yaptığı bozkurt işareti nedeniyle UEFAnın A Milli Futbol Takımı oyuncusu Merih Demiral için verdiği 2 maç men cezasını haksızlık olarak nitelendiren İşçi, Bozkurt işaret siyasi değil Türklüğün işaretidir. Bizlerde Asenalarız. Ne mutlu Türküm diyene. Ben bu işareti yaparken her hangi bir siyasi amaç düşüncesinden yapmadım. Futbolcumuza verilen cezayı kınama ve tepki amaçlı yaptım dedi.

HEDEF YÜKSEK LİSANS

Karsın Selim ilçesinde yaşayan Ayşen Arda İşçi, 5 yılda liseyi dışarıdan bitirip diploma aldıktan sonra girdiği üniversite sınavını kazanarak 2020 yılında Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümüne kayıt yaptırdı. 2 çocuk, 3 torun sahibi Ayşen Arda İşçi, hedefinin yüksek lisans olduğunu söyledi. Bölümde düzenlenen diploma töreninde gençlerle göbek atarak gönlünce eğlenen İşçi, ismi anons edilip diplomasını almak için sahneye çıktığında son günlerde konuşulan bozkurt işaretini yaptı. Törene katılanlar tarafından ayakta alkışlanan Ayşen Arda İşçi, Ülkemizin A Milli Futbol Takımı oyuncusu Merih Demiral, Almanyada gerçekleştirilen 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda attığı gollerin sevincini bozkurt işareti ile kutlamıştı. Bunun üzerine UEFA, milli futbolcu hakkında soruşturma açmış ve 2 maçtan men etmişti. Bu karara tepki ve Merih Demirale destek için bende diplomamım almaya bozkurt işareti yaparak çıktım ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git