8 Şubat Hava durumu! İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu! Yağış sıcaklıkların artması ile birlikte gelecek

Soğuk, kar, buzlanma derken Meteoroloji genel duyurusunu bu kez de yoğun sağanak yağış için yaptı. İstanbul hava durumu dahil Yurt geneli sıcaklıkların artacağının haberini batı bölgelerinden başlayacağını açıklarken, Doğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceğini tahminlerinde açıkladı! Yurt geneli hava durumu nasıl olacak?

Haberler 08.02.2016 - 09:57 Son Güncelleme : 08.02.2016 - 09:57

Soğuk, kar, buzlanma derken Meteoroloji genel duyurusunu bu kez de yoğun sağanak yağış için yaptı. İstanbul hava durumu dahil Yurt geneli sıcaklıkların artacağının haberini batı bölgelerinden başlayacağını açıklarken, Doğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceğini tahminlerinde açıkladı! Yurt geneli hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, yağışların; Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve karşeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, Batı Karadenizin iç kesimleri ve Güneydoğu Anadolunun doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu 4

İstanbul: Az bulutlu ve açık 9

İzmir: Az bulutlu ve açık 12

Adana:Parçalı ve az bulutlu 15

Antalya: Az bulutlu ve açık 15

Konya: Parçalı bulutlu 4

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 8

Trabzon:çok bulutlu, yağmur, iç ve yüksek kesimleri hafif karla karışık yağmur vekar yağışlı 6

Erzurum: ççok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -2

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 8

PUS VE SİS UYARISI

Meteoroloji, sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, Batı Karadenizin iç kesimleri ve Güneydoğu Anadolunun doğusunda yer yer pus ve sis beklendiğini bildirdi ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

çIĞ TEHLİKESİ

Meteoroloji, Doğu Karadenizin iç kesimleri ile Doğu Anadolunun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir uyarısı da yaptı.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, bölgenin doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, Artvin il merkezi ile iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji, atmosferde meydana gelen hava olaylarının oluşumunu, gelişimini ve değişimini nedenleri ile inceleyen ve bu hava olaylarının canlılarve dünya açısından doğuracağı sonuçları araştıran bir bilim dalı. Türkçeye, Fransızca mtorologie sözcüğünden geçmiştir.[1]

Alexander von Humboldtun çalışmasına dayanılarak William Channing Woodbridge tarafından çizilmiş olan dünya izotermaltablosu (1823)

Atmosferin özellikle alt katmanlarında meydana gelen hava olaylarının oluşumunu ve değişimini nedenleriyle inceler ve kısa dönemli tahminler yapmayı amaçlar. Matematik, coğrafya, istatistik ve fizikten yararlanır.

Günümüzde meteorolojik hizmetler, tamamen bilimsel yöntemlerle ve uluslararası işbirliği içerisinde yürütülmektedir. Bugün dünyada, 24 saat sürekli çalışan onbin civarında kara istasyonu, açık denizlerde görev yapan altıbinden fazla gözlem gemisi ve yüksek hava sondajları yapan binden fazla meteoroloji istasyonu vardır.

Ana Sayfaya Git