ABD, eski Nijer Cumhurbaşkanı'yla Bazum'un durumunu görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile eski Nijer Cumhurbaşkanı Mahamadou Issoufou, yaptıkları telefon görüşmesinde ev hapsindeki Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum'un durumunu ele aldı.

Haberler 12.08.2023 - 12:00 Son Güncelleme : 12.08.2023 - 12:02

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Blinken ile Issoufou arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamaya göre Bakan (Blinken), Nijerde iktidarı ele geçirenlerin Bazum ve ailesini serbest bırakmayı reddetmesinden endişe duyduğunu belirtti.

Blinken, Bazum ve ailesinin kötüye giden koşullar altında devam eden tutukluluğundan ciddi endişe duyduğunu kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ülkesinin Nijerin bölgede güvenlik ve kalkınma açısından güçlü bir ortak olarak kalmasını sağlamak için barışçıl çözüm bulmaktaki kararlılığının devam edeceğini vurguladı.

- Nijerdeki darbe

Nijerde Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum, 26 Temmuzda Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurlarınca alıkonulmuş ve o akşam asker yönetime el koyduğunu duyurmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane Tchiani, 28 Temmuzda Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) isimli cuntanın liderliğini üstlenmiş ve geçiş hükümetinin başına geçmişti.???????

Ana Sayfaya Git