ABD'den, NATO'nun güçlendirilmesi adına Türkiye ile çalışmaya devam edileceği mesajı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin "değerli" bir NATO müttefiki olduğunu vurgulayarak, ittifakın güçlendirilmesi adına Ankara ile çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

Haberler 30.10.2023 - 23:03 Son Güncelleme : 30.10.2023 - 23:57

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Hamasın terör örgütü olmadığı yönündeki açıklamalarının ardından Türkiyenin NATOdan çıkartılması yönündeki çağrılara ilişkin soruya, Bu konudaki fikir ayrılıklarımıza rağmen Türkiyenin değerli bir NATO müttefiki olduğunu söyleyebilirim. yanıtını verdi.

İttifakın güçlendirilmesi adına Ankara ile çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Miller, İsveçin NATOya katılım protokolünün TBMMye sevk edildiğini de hatırlattı.

Miller, NATOnun güçlendirilmesi için onlarla (Türkiye) çalışmaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. ifadesini kullanarak, söz konusu güçlendirme çalışmalarının İsveçin NATOya katılımının hızlıca gerçekleştirilmesini de kapsadığını vurguladı.

Söz konusu anlaşmazlığın Türkiye yönetimiyle yaşadıkları ilk anlaşmazlık olmadığını vurgulayan Miller, ancak Türkiyeyi hala üretken ve yapıcı bir NATO müttefiki olarak gördüklerini söyledi.

Miller, Cumhurbaşkanı Erdoğanın söz konusu açıklamasına ilişkin, Hamasın gerçek bir terör örgütü olduğuna dair değerlendirmemizde çok net olduğumuzu düşünüyorum. dedi.

Florida eyaletinin Cumhuriyetçi Senatörü Rick Scott, geçen hafta, Cumhurbaşkanı Erdoğanın Hamasın terör örgütü olmadığını ifade etmesinin ardından NATOya Türkiyenin üyeliğini ciddi olarak gözden geçirmesi çağrısında bulunmuştu.

Ana Sayfaya Git