Adanalı Türkan Sarıkaya platoniği tarafından beyin kanaması geçirecek kadar darp edilmesinin acısına 10 gün direnebildi

Adana'da kendisine 8 senedir aşık olan B.F. tarafından öldürüleseye darp edilen 25 yaşındaki Türkan Sarıkaya, bugün yaşama son vedasını etti. Türkan Sarıkaya'nın 8 Şubat akşamı darp edilerek beyin kanaması geçirerek komaya sokulmasının tek sebebi de kendisini platonik seven gence karşı ilgi duymaması oldu

Haberler 16.02.2016 - 01:09 Son Güncelleme : 16.02.2016 - 01:09

Adanada kendisine 8 senedir aşık olan B.F. tarafından öldürüleseye darp edilen 25 yaşındaki Türkan Sarıkaya, bugün yaşama son vedasını etti. Türkan Sarıkayanın 8 Şubat akşamı darp edilerek komaya sokulmasının tek sebebi de B.F.ye karşı ilgi duymaması oldu

Bir mobilya şirketinde yönetici asistanlığı yapan Türkan Sarıkaya(25), geçtiğimiz hafta darp edilmiş halde teyzesinin evine bırakılmış, kaldırıldığı hastanede yapılan kontrollerde ise beyin kanaması geçirdiği belirlenmişti.

İddialara göre, 8 Şubat Pazartesi günü Türkan Sarıkaya, yaklaşık 5 yıldır kendisine ilgi duyan B.F. tarafından feci şekilde dövüldü. B.F.nin kardeşi U.F. ve onun arkadaşı A.D. tarafından baygın halde kuzeni S.G.nin (22) evine bırakılan Türkan Sarıkaya, ailesi tarafından Adana Devlet Hastanesine kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Sarıkaya, buradan sevk edildiği özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde 8 gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Genç kızın ölüm haberi ailesini yıktı. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı hastaneye gelerek aileyle görüştü ve cenazeyle ilgili ön inceleme yaptı.

CANIMI ALDILAR; CANIMI İSTİYORUM

Kızın babası Haydar Sarıkaya, Eğer bu memlekete herkes evladını yetiştirip de baba parasıyla geçinen üç beş çapulcu darbe vuracaksa yanımda aslan gibi oğlum var, biz de vuralım. Maalesef Cumhurbaşkanı ve Başbakana sesleniyorum: Eğer adalet varsa yerini bulsun. Böyle bir şey yoktur bu memlekette; yazıklar olsun. Kızımın yaltakçıları ve buna kim zemin hazırladıysa onlardan davacıyım. Canımı istiyorum; canımı aldılar, canımı verecekler bana. Kimse böyle baba parasıyla geçinip de girip başkasının körpe yavrusunu bu hale sokamaz. Bu zaten insan olamaz. Kızım o kadar yürekli ki onunla kavga ediyor. O da etek giyip bu memlekette gezsin. Olay aydınlanana kadar peşini bırakmayacağım dedi.

Oğlu Murat ile bu olay dolayısıyla yurt dışından geldiğini ifade eden Haydar Sarıkaya, Adalet yerini bulacaktır. Kızım tehdit ediliyormuş. Ama bilmiyorum, burada duyduklarım; ki vardır Bu tür insanlar yaşamasın bu memlekette, yazıklar olsun. Onu yetiştiren anne babaya da yazıklar olsun ki; ona nasıl terbiye vermiş. Böyle bir şey var mı? Bütün Türkiye elini vicdanına koysun. 25 yaşındaki ceylan gibi kızımı sen al erkeklik yap. Böyle bir şey var mı? Böyle bir şey yok. Canımı aldılar, canımı verecekler diye konuştu.

Haydar Sarıkaya, olayla ilgili ise şunları kaydetti: Bildiğim, kızım tehdit edilmiş bu kişi tarafından. Yalan, sevgi diye bir şey yok. Ortak arkadaşları; teyzesinin kızları aracılığıyla mı artık bilmiyorum, tanıştırılmış. Ve kızımı tehdit etmiş. Kızım onu kabul etmemiş. Kızım sen ne kadar erkeksen ben de senin kadar erkeğim demiş. Kızım gidip onunla boğuşuyor. Ama o etek giysin gezsin bu ülkede. Yazıklar olsun. çıksın gelsin erkek gibi bizi de vursun. Böyle bir şey var mı? Savcı bey bana sordu, ben gördüklerimi söyledim. Kızımın vücudunda çok sayıda darp var ve kırık var. Kızım boğulmak istenmiş. Beyin kanaması geçirmiş. Maalesef hakkın rahmetine kavuştu. Genç kızın cenazesi Adli Tıp Kurumundaki otopsi sonrası bugün defnedilecek.

Adana, Türkiyenin bir ili ve en kalabalık altıncı şehri. 2014 itibarıyla 2.165.595 nüfusa sahiptir.[2] Şehir merkezi, Akdenizden 30 km içeride Seyhan Nehrinin üzerinde bulunmaktadır. Akdeniz sahil şeridinde ise Karataş ve Yumurtalık(Ayas) ismi ile iki adet sahil ilçesi bulunmaktadır. Yine Akdeniz üzerinde bulunan Ceyhan ilçesinde ise ticari amaçlı liman bulunmaktadır.

Doğudan batıya 100 kilometre boyunca uzanan Adana-Mersin Büyükşehir Bölgesi, 3,45 milyon nüfusa sahiptir. Türkiyedeki altıncı büyük metropolitan alan olup ülkenin önde gelen bir ticaret ve kültür merkezidir.

Maden zengini 4. bölge olan Adana; krom, demir, manganez, kurşun ve çinko yatakları açısından önem taşımaktadır.

Adananın merkezi; Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay illerini kapsayan coğrafi, ekonomik ve kültürel bir bölge olan çukurovanın merkezinde bulunur. Yaklaşık 5,62 milyon insana ev sahipliği yapan bölgenin büyük bir bölümü, tarıma oldukça elverişli, geniş ve düz bir arazidir.

Birçok kaynağa göre Adana ismi Hitit İmparatorluğu egemenliğindeki Kizzuvatna krallığının Adanya URU adlı şehrinin isminden türemiştir. Başka iddialar ise ismin; Mısırdan gelip Yunan şehri Argosa yerleşen mitolojik Yunan kabilesi Danaoi ya da efsanevi karakter Danausla ilgili olduğu şeklindedir. Danaja adındaki bir ülkeyle bağlantılı olan erken Mısır metinleri Thutmosis II (MÖ 1437) ve Amenophis III (MÖ 1390-1352)dan kalan yazıtlardır.Miken Uygarlığının çöküşünden (MÖ 1200) sonra Egedeki bazı mültecilerKilikya sahillerine gitmişlerdir. Dananayim ya da Danuna sakinleri; Ramesses III hükümdarlığı sırasında MÖ 1191 yılında Mısıra saldıran bir grup denizci olarak tanımlanır.[5]Denyen ise Adana şehrinin sakinleri olarak bilinir. Ayrıca söz konusu ismin PIE dilinde da-nu (nehir) Dana-na-vo (nehir kenarında yaşayan insanlar) (İskitli göçmenler) ve Rigveda (Danavas)da yaşayan iblisler ile bir bağlantısı olması mümkündür.[6]

Homerosun İlyadasında şehir Adana olarak anılır. Helenistik dönemde Kilikyadaki Antiohya (Yunanca: ε ) ya da Antiochia ad Sarum (Yunanca: ε ο Sarus üzerindeki Antiohya) olarak da bilinirdi. The Helsinki Atlas editörleri Adanayı geçici olarak Quw olarak tanımlamışlardır (çünkü çivi yazısı kitabelerinde o şekilde belirtilmiştir). İsim bazı kaynaklarda aynı zamanda Coa olarak da gösterilir ve Kitab-ı Mukaddeste belirtilen Kral Süleymanın atlarını temin ettiği yer olduğu yönünde yaklaşımlar bulunmaktadır. Şehrin Ermenice ismi Atana ya da Adana dır.

Bir antik Grek-Roman efsanesine göre Adana ismi kökenini; Seyhan Nehri (Sarus) yakınlarında bir yere gelip Adanayı kuran Uranusun iki oğlu Adanus ve Sarustan almaktadır. Şehrin ismine ilişkin daha eski bir efsaneye göre ise Akad, Sümer, Babil, Asur ve Hitit mitolojileri tarafından ormanın yakınlarında yaşadığına inanılan ve Tesup veya Ishkur olarak da bilinen gök gürültüsü tanrısı Adadın ismi bu bölgeye verilmiştir. Bu savı kanıtlayan Hititlilerin isimleri ve el yazmaları o bölgede bulunmuştur. Bu teori Gökgürültüsü Tanrısının çok fazla yağmur getirmesi ve bu yağmurun bölgeye büyük bir bolluk sağlamasından beridir devam eder. Bu tanrı yörenin sakinleri tarafından sevilir ve saygı duyulurdu. Onun şerefine, söz konusu bölge Uru Adaniyya; diğer bir deyişle Adana Bölgesi olarak anılmaya başlanmıştır.

Ali Cevadın Memalik-i Osmaniye Coğrafya Lügatındaki bilgiye göre ise Adanada yaşayan İslamlar, Adana ismini Harun Reşidin vali nasb ettiği Ebu Süleym Ezeniye nisbet etmektedir. Yerleşik Rumlar, Adanus Sarus adlı iki kardeşin adını öne çıkarırlar.[

Ana Sayfaya Git