Ailenin avukatı konuştu: İpek adalet zamanında tecelli etmediği için öldü

Uzman çavuş Musa Orhan’ın tecavüzüne maruz kalması üzerine yaşamına son veren İpek Er’in ailesinin avukatı İlyas Tarım, "adaletin zamanında tecelli etmediği için" genç kadının yaşamını yitirdiğini söyledi. Tarım, “nitelikli cinsel saldırı” suçundan tutuklanan Orhan hakkında "intihara sürüklemek"ten de suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Haberler 21.08.2020 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Beiri ilçesinde uzman çavu Musa Orhann tecavüzüne urayan 18 yandaki pek Erin 16 Temmuzda intihar giriiminde bulunup, tedavi gördüü hastanede önceki gün yaaman yitirmesi üzerine daha önce ifadesi alnp serbest braklan zanl Musa Orhan kamuoyunun basks sonucu tutukland. Orhan, ilk durumas 16 Ekim 2020 günü Siirt Sulh Ceza Mahkemesinde görülecek olan davada nitelikli cinsel saldr suçundan yarglanacak. Er ailesinin avukat lyas Tarm, pek Eri ölüme götüren ihmaller zincirini anlatt.

9 GÜN ALIKOYDU

24 Haziranda ortadan kaybolmas üzerine ailesinin kayp bavurusunda bulunduu pek Erin 9 gün sonra Siirt Kurtalandaki Öretmen Evinde bulunduu bilgisini paylaan Av. Tarm, ailenin ilk olarak Siirt Cumhuriyet Basavclna Orhan hakknda tecavüz, zorla hap içirtme, zorla alkoyma, tehdit suçlamalaryla suç duyurusunda bulunulduunu belirtti.

AVUKATI OLMADAN FADES ALINDI

Yaplan suç duyurusunun ardndan Orhann polis tarafndan aranp Siirt Emniyet Müdürlüüne çarlarak ifadesine bavurulduunu belirten Tarm, alkonulan pek Erin ifadesinin ise avukat olmadan alndn söyledi. Tarm, buna ramen Erin verdii ifadesinde Orhann kendisini sarho edip, hap içirdiini ve zorla tecavüz ettiini anlattn dile getirdi.

PEK YAIYOR OLACAKTI

Av. Tarm, pek Ernin yaplan suç duyurusundan 9 gün sonra intihar ettiini hatrlatarak, Bu 9 günlük süreçte uzman çavu görevine devam ediyor. Erin intihar etmesiyle babasna brakt mektubu savcla sunduk. pek intihar edince Musa Orhan, gözaltna alnd. Orhann Ere yaattklarnn yazd mektup ortaya çknca, savclk Orhann tutuklanmasn talep etti. Ancak Siirt Sulh Ceza Mahkemesi bu talebi kabul etmedi. Bunun üzerine Siirt Barosu Kadn Haklar Merkezi, bir üst mahkeme olan rnak Sulh Ceza Hakimliine itirazda bulundu. Bu itiraz da kabul görmedi ve Orhan tutuklanmad diye konutu.

Tarm, tutuklama taleplerinin reddedilmi olmasna dair Adalet zamannda tecelli etseydi pek yayor olacakt dedi.

Musa Orhann Erin yaamn yitirmesiyle oluan kamuoyu basks sonucu tutuklandn vurgulayan Av. Tarm, nitelikli cinsel saldr suçundan yarglanacak Orhan hakknda intihara sürüklemekten de suç duyurusunda bulunmaya hazrlandklarn paylat. Tarm, bu konuda unlar söyledi: Açlan iddianamede sadece nitelikli cinsel saldr suçu mevcut. Ailenin avukatlar olarak Batman Cumhuriyet Basavclna intihara sürükleme suçu ile yarglanmas için bavuruda bulunacaz. Bu suçun alt snr 12 yldr. Kamu görevi olmas suçunu yar orannda artracak.

ADL TIP RAPORU

Zanl Orhann yapt savunmada kendisine yönelik suçlamalar kabul etmediini belirten Tarm, Alkoymadn, herhangi bir tecavüzün olmadn iddia ediyor. Ancak Adli Tp raporlar tecavüz edildiini, haplarn verildiini gösteriyor. Dosyada bu durum mevcut dedi.

Ana Sayfaya Git