Akbaşoğlu: 4'üncü yargı paketi bitmek üzere

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 4'üncü yargı paketi çalışmalarının bitmek üzere olduğunu, bu hafta veya en geç önümüzdeki hafta meclis gündemine getireceklerini söyledi.

Haberler 15.06.2021 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Grup Bakanvekili Muhammet Emin Akbaolu, TBMMde basn toplants düzenledi. Akbaolu, Hayvanlar Koruma Kanunu teklifi ile ilgili çalmalarn son noktaya geldiini, 4üncü yarg paketi çalmalarnn da bitmek üzere olduunu söyledi. Akbaolu, bu hafta veya en geç önümüzdeki hafta, bu paketi teklife dönütürmek suretiyle meclis gündemine getireceklerini kaydetti. Akbaolu, 4üncü yarg paketinde önemli bir düzenleme yaptklarn aktararak, öyle dedi:

4ÜNCÜ YARGI PAKET

Vatandamzn lehine birçok düzenlemeyi ihtiva eden bu yarg paketinde, özellikle idarenin vatandalarmzn bavurularna yant verme süresini 60 günden 30 güne indiriyoruz ve vatandalarmzn idareye kar dava açma süresi aynen 60 gün olarak muhafaza ediliyor. Buradaki maksat idarenin çözüm odakl, hzl ve netice odakl yaklamn yeni cumhurbakanl hükümet sistemiyle uyumlu hale getirmek ve burada asl olann mutlaka adaletin öncelikle olarak idari ilemle tesisini tam manasyla temin etmektir. Bunun dnda birçok alana dönük, kendi içerisinde vatandalarmzn lehine hukuk devleti tanmn tahkim edecek ve demokrasiyi güncelleyerek geniletecek ve vatandalarmzn lehine düzenlemeleri ihtiva eden birçok maddeyi de barndran paket olarak karmza çkacak.

Ana Sayfaya Git