Amasya Fehiye Mahallesinde yalnız yaşayan 30 yaşındaki Sevim K, evlilik dışı dünyaya gelen bebeğini hunharca katledip, evindeki çekyatın altında poşete koyup sakladı. Amasyada yaşanan bu bebek cinayetini, bir de bebeğin annesi tarafından işlenmiş olması, ülkenin gittiği vahamiyeti gözler önüne serdi. Yeni doğan bebeğini öldürdüğü iddia edilen genç anne, tutuklanarak cezaevine götürüldü
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir kadının öldürdüğü bebeğini evinde sakladığı ihbarını alan Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Sevim Knin (30) Fethiye Mahallesindeki evinde arama yaptı. Aramada evde kanepenin altına saklanmış kız bebek cesedi bulundu.
Gözaltına alınan Sevim K, ifadesinde, evlilik dışı ilişkisinden olan bebeği evde tek başına doğurduğunu ve boğarak öldürdüğünü itiraf etti. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Sevim K, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Öte yandan Sevim Knin eşinin önceki yıllarda öldüğü ve tek başına yaşadığı öğrenildi.
Amasya, Karadeniz Bölgesinde Amasya ilinin merkezi olan kenttir. 2014 yılı itibariyle toplam 321.913 nüfusa sahiptir. Merkez ilçe ise 135.950 nüfusa sahiptir.
Orta Karadeniz Bölümünde yer alır. Anadolunun eski yerleşim alanlarından biridir. Hititlerden başlayarak çeşitli uygarlıkların merkezi olmuştur. Kentin bilinen en eski adı, söylendiği biçimi ile günümüze kadar hiçbir değişikliğe uğramadan gelen Amasyadır. Eski kayıtlarda ve buluntularda Amesseia - Amacia - Amaccia ismi okunmaktadır. Amasya isminin açık bir şekilde okunduğu, Pers,Pontos ve Roma İmparatorluğu dönemlerinde ticarette kullanılan gümüş ve bronz sikkeler (paralar) üzerinde görmek mümkündür.
Bazı sikkeler üzerinde Amaccia veya Amacia isimlerine rastlanılmaktadır. Amasyanın fethinden önce ve sonrasında da Türkler, Amasseiayı veya Amaccia, Amacia Türkçede söylendiği gibi Amasya yapmışlardır.
Tahminen MÖ 60 ve MS 19. yıllarda Amasyada doğduğu bilinen ve Coğrafya ilminin mucidi olarak tanınan Strabon, yazdığı ünlü coğrafya kitabında Amasyadan Amasseia olarak söz etmektedir.
Strabona göre Amasya ismi, burada yaşamış olan bir Amazon kraliçesi olan Amasisden gelmektedir. Bulunan Yunan ve Roma sikkelerinde görüldüğü üzere isim zamanla ε, Amaseia, Amassia ve Amasia olarak değişmiş ve sonunda Türkler Amasya olarak adlandırmışlardır. Amasyada bugüne kadar 19 farklı devletin yaşadığı söylenmektedir.
Osmanlı İmparatorluğu döneminde birçok padişah Amasyada dünyaya gelmiş ve şehzadelik yapmıştır. Bu sebeple Amasyanın Osmanlı tarihi açısından da önemi büyüktür. I.Mehmet, II.Murat, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim gibi padişahlar Amasyada şehzadelik yapmışlardır. Özellikle 16.yüzyıla kadar olan dönemde birçok şehzade Amasyalı vali kızları ile evlenmiş, bunlardan çocuk sahibi olmuşlardır. çelebi Mehmetin eşi Kumru Hatun, II.Muratın eşi Yeni Hatun Amasyalılardır. Aynı zamanda Osmanlıda Köprülüler Dönemi olarak adlandırılan, sadrazamların otoritesinin arttığı dönemde gören alan Köprülü Fazıl Ahmed Paşa, Köprülü Mehmed Paşa, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa, Köprülü Fazıl Mustafa Paşa, Merzifonlu çalık Hacı Ali Paşa gibi sadrazamlar Amasya sınırları içinde dünyaya gelip yetişmişlerdir.