Ankara'da Bombalı Saldırıda Şehit Düşen Er Mustafa Bilgili'nin Cenaze Namazını İmam Babası Göz Yaşlarıyla Kıldırdı

Ankara'da meydana gelen korkunç bombalı saldırıda şehit düşen er Mustafa Bilgili'nin cenaze namazını imam babası kıldırdı.Burada helallik alındıktan sonra cenaze Hacı Mustafa Camisi'ne getirildi.İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bilgili'nin cenazesi, Suluova Şehitliği'nde defnedildi.

Haberler 20.02.2016 - 17:24 Son Güncelleme : 20.02.2016 - 17:24

Cenaze namazını şehit Bilgilinin Kazanlı Camisinde imam olarak görev yapan babası Recep Bilgili kıldırdı.Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınları ile Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan ve vatandaşlar katıldı.

Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKKlı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan erMustafa Bilgilinin cenazesi, Amasyanın Suluova ilçesinde toprağa verildi.Merzifondaki 5. Ana Jet Üssünden ambulansla alınan şehit Bilgilinin cenazesi, ilçedeki baba evine götürüldü. Burada helallik alındıktan sonra cenaze, Hacı Mustafa Camisine getirildi.İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bilgilinin cenazesi, Suluova Şehitliğinde defnedildi. Cenaze namazını şehit Bilgilinin Kazanlı Camisindeimam olarak görev yapan babası Recep Bilgili kıldırdı.Bu arada ikiz kardeşi Ramazan Bilgili evlendiği için şehit er Mustafa Bilgilinin ikizinden önce askere gittiği, tezkeresini aldıktan sonra ikiz kardeşinin vatani görevini yapmayı planladığı öğrenildi.Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınları ile Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan ve vatandaşlar katıldı.

Suluova, Amasya ilinin bir ilçesidir.İl Merkezine 25 km mesafede ve batıda yer alır. Orta Karadenizin şirin ilçelerinden biri olan Suluova Miladi ilk yıllarda Arguma (Sulakyurt) adıyla anılır. 1902 yılında Suluca ismiyle bucak olmuştur. 1946 yılında Suluova ismini almış ve ilçe olmuştur. 2010 yılı Nüfus sayımına göre Suluovanın nüfusu, ilçe merkezinde 37.669, kasaba ve köylerde 9.841 olmak üzere toplam 47.510dur.İlçeye bağlı bir belde (Eraslan Beldesi) ve 38 köy bulunmaktadır. İlçe merkezinde 20 mahalle vardır. Köylerin 2/3ü ova köyü, 1/3ü ise orman ve dağ köyüdür. Köylerin yerleşimi topludur.Suluovanın tarihi MÖ 2000li yıllara dayanmaktadır. Doğukent mahallesinde bulunan Kumbettepe de yapılan kazılarda çıkan envantere göre ilçe tarihi, kalkolotik çağ ve Hititler devrine kadar uzanmaktadır.Selçuklular döneminde Türk idaresine (egemenliğine) girmiştir. 1386 yılında Osmanlı idaresine geçmiştir.Zengin bir linyit kaynağına sahip ilçe merkezi 1954 yılında Şeker Fabrikasının kurulması ile hızlı bir gelişme göstermiştir. Suluova 1957 yılında ilçe olmuştur.

Kaynak: İnternet ajans

Ana Sayfaya Git