Annelerin kararlılığı

Annelerden Nazlı Sancar: "Onlardan evlatlarımızı istiyoruz. Evlatlarımızı HDP'den, PKK'dan almadan buradan kalkmayacağız" dedi.

Haberler 24.07.2020 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr anneleri daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetini kararllkla sürdürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 325inci gününe girdi.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Nazl Sancar, kz eymadan 9 yldr haber alamadn söyledi.

Yllardr evlat hasretiyle yanp tututuunu ifade eden Sancar, unlar ifade etti:

Kzm için buradaym. 325 gündür bu çadrn altndayz. Kar, k, yamur, çamur, hastalk demeden evlatlarmz burada bekliyoruz. Evlatlarmz HDPden, PKKdan almadan buradan kalkmyoruz. Bayram geldi. Herkes evinde bayram hazrl yapyor. Biz burada gözya döküyoruz. HDPnin kirli yüzü ortaya çkyor. Tecavüz, kadna iddet, artk yeter. 9 yldr kzmn hasretini çekiyorum. Dayanacak gücümüz kalmad.

Evlatlarmz istiyoruz

Kzna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunan Sancar, Kzm onlara güvenme. Onlar yalan söylüyor, sizi korkutuyorlar. Polis veya asker görürsen, kaç teslim ol, devletine sn. Bu bayran altnda yaayacaz. Seni ne zorluklarla büyüttüm. dedi.

Evladna büyük özlem duyduunu anlatan Sancar, Kzm onlar için dourmadm. Devlete, vatana faydal olsun diye dourdum. Onlardan evlatlarmz istiyoruz. Evlatlarmz HDPden, PKKdan almadan, buradan kalkmayacaz. ifadelerini kulland.

Bize evlatlarmz versinler

Daa kaçrlan olu Roata kavuabilmek için Hakkarinin emdinli ilçesinden gelerek oturma eylemi yapan anne Necibe çifçi de bir evladnn terör örgütü PKK tarafndan katledildiini, dierinin ise daa kaçrldn söyledi.

Evladna kavuana kadar oturma eylemini sürdürmekte kararl olduunu dile getiren çifçi, Buradan gitmeyeceiz. PKK ve HDPden evlatlarmz istiyoruz. Bize evlatlarmz versinler. diye konutu.

çifçi, Kurban Bayramna buruk girdiklerini anlatarak, Cierimi benden kopardlar. Bayrammz bayram deil. Evladmz için bu mücadeleye devam ediyoruz. Biz mücadeleye 300 yl geçse de devam edeceiz. sözlerine yer verdi.

Hatayn merkez Antakya ilçesinden kz kardei Esra Özkan için gelip, eyleme katlan Ali Özkan, 7 yldan bu yana kardeinden haber alamadklarn belirtti.

çadrda eylem yapan ailelerin birçok aileye umut olduunu anlatan Özkan, Bu çadr birçok aileye ifa oldu. 15 aile çocuklarna kavutu. Biz de kavumak için buradayz. Anneleri alatarak ellerine ne geçiyor? Bilmiyorlar m ayaklarnn altna cennet serilen annelerin gözyalarnda helak olup gideceklerini. dedi.

Tek isteimiz bayram öncesi çocuklarn gelip, ailesine kavumas

Tek isteimiz bayram öncesi çocuklarn gelip, ailesine kavumas diyen Özkan, unlar kaydetti:

Kardeim senin yolunu gözlüyoruz. Senden hiç vazgeçmedik. Bunlarn bar, demokrasisi, özgürlüü bu mu? 7 yldr annemi alatyorlar. Seni çok özledik. Senden sonra çok ey deiti. Bir yanmz sürekli eksik, bir yanmz sürekli yarm. Sürekli bir tarafmz ac içinde. Ne olur gel, acmz sonlandr. Ahir ömründe anne ve babamzn yüzünü güldür.

Ana Sayfaya Git