Antika hırsızları

Korona virüs kısıtlamalarını fırsat bilen hırsızlar 70 bin liralık antika eşya çaldı

Haberler 25.11.2020 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Yeniehir ilçesinde hrszlar korona virüs kstlamasn frsat bilerek bir kahvalt salonuna girip yaklak 70 bin lira deerinde antika eya çalarak kayplara kart. Hrszlk an güvenlik kameralarna saniye saniye yansd.

Olay, geçtiimiz pazar günü sokaa çkma kstlamasnn olduu saatlerde yaand. Edinilen bilgilere göre hrszlar, Yeniehir ilçesi Lise Caddesi üzerinde bulunan tabelas olmayan 17 yllk kahvalt salonuna sabah 04.00 sularnda girdi. Hrszlar korona virüsü frsat bilerek girdikleri i yerinden Osmanl dönemi antika bçaklar, plaklar, deerli tembihler ve sazlar olmak üzere yaklak 70 bin lira deerinde antika eya çalarak kayplara kart. yeri sahibi Alaadin Klç, hrszlk olaylarndan dert yaknrken, hrszlarn bulunmas istedi.

YER BR YILDA ONUNCU KEZ SOYULDU

Yaanan hrszlk olayna ilikin açklamada bulunan kahvalt salonu sahibi Alaadin Klç, bu olayn ikinci defa olduunu, kstlamalarla birlikte hrszlk olaylarnn artmaya baladn söyledi. Hrszl beklediklerini kaydeden Klç, Açkças bekliyorduk. Cumartesi günü depoya girmilerdi. çok önemsemedik, artk utandk söylemeye. Tekrar hrsz girmi. Sokan sakin oluundan dolay içeri girip antika eyalar götürmü. çok ince teknikler kullanyorlar. nann biz pencereyi içeriden açmaya zorlanrken, onlar çok rahat bir ekilde açmlar. Buradaki antika eyalar, Osmanl döneminden kalan mühürlü bçak serimiz vard. Onlar götürmüler. Zeki Müren plaklar vard onlar götürmüler. Tencere ve balama çalmlar. Balamay çalabilseler çok iyi olur. Ortalama 60-70 bin liraya kadar bir zararmz var. 2020de bu onuncu hrszlkla kar karya kalyoruz. Bir tanesinde geri dönüüm aldk, dierlerinde hala bir ses yok dedi.

Olaya ilikin incelemeler yapan polis ekiplerinin hrszlarn yakalanmas için çalma balatt örenildi.

Ana Sayfaya Git