Arkadaş tavsiyesi ihracatçı yaptı

İzmirli girişimci, arkadaşının tavsiyesiyle geldiği Muş'ta devlet desteklerinden yararlanarak kurduğu tekstil fabrikasında hem iç hem de dış pazar için takım elbise üretiyor.

Haberler 12.08.2023 - 11:40 Son Güncelleme : 12.08.2023 - 12:02

Muşta denim pantolon üretimi yapan Abdulkadir Gül, İzmirde tekstil sektöründe yatırımları olan arkadaşı Mustafa Benliye Muşta yatırım yapmanın avantajlarını ve devletin sağladığı destekleri anlattı.

Bu bilgiler üzerine Muşta yatırım yapmaya karar veren Benli, 4 ay önce merkeze bağlı Sungu beldesinde valiliğin tahsis ettiği 5 bin metrekare alanda fabrika kurdu.

Devletin sağladığı teşviklerden yararlanarak ilk etapta 110 genci istihdam eden Benli, fabrikada dikilen takım elbiseleri birçok ilin yanı sıra ABD, Hollanda, Almanya, İtalya ve Fransaya gönderiyor.

Benli, tekstil fabrikasını 4 ay önce Sungu Tekstilkente inşa ettiklerini ve üretime başladıklarını söyledi.

Fabrikada hem yurt içi hem de yurt dışı için üretim yaptıklarını belirten Benli, Hedefimiz doğrultusunda 500 kişiye istihdam sağlayacağız. Bu personel kadrosuyla aylık 30 bin takım elbise üretimi gerçekleştireceğiz. Buraya gelişimizle tekstil ve hazır giyim sektöründe daha nitelikli eleman yetiştirilmesine imkan sağlıyoruz. dedi.

- Muştan ihracat yapıyoruz

Valilik tarafından kendilerine tahsis edilen alanda üretime başladıklarını dile getiren Benli, Devletin sağladığı destekler yerle sınırlı değil. Muşun 6. bölge teşvikleri kapsamında bulunduğunu belirtmek istiyorum. Bina desteği, SSK prim desteği, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirimi, gelir vergisi stopaj desteği alıyoruz. Bunun yanı sıra İŞKURun düzenlediği İşbaşı Eğitim Programları da bulunuyor. Bu destekler bölgeye yatırım yapılmasının önünü açıyor. diye konuştu.

Kendilerine bu imkanları sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana ve yetkililere teşekkür eden Benli, İş insanı Abdulkadir Gül, Muşa gelişimize vesile oldu. Ona ayrıca teşekkür ediyorum. Onun tavsiyeleri doğrultusunda burada üretime başladık. O da şu anda bizim gibi üretim yapıyor. Muştan yurt dışına ihracat yapıyoruz. dedi.

Fabrikada çalışan Kahramanmaraşlı Betül Berk de 6 Şubat depreminden sonra ailesiyle Muşa taşındıklarını belirterek, Planlama birimdeyim. Geldiğimizden beri burada çalışıyorum. çok başarılı bir ekiple çalışıyorum. Burada çalışan personel ve bizler mutluyuz. Muşa böyle bir yatırım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. ifadesini kullandı.

Ana Sayfaya Git