Olay, bugün saat 19.00 sıralarında Nazilliye bağlı Esenköy Mahallesinde meydana geldi. Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde kepçe operatörü olan evli ve 2 çocuk babası Mehmet Davulcu, traktörüyle bahçesine çakıl taşı getirdi. Davulcu, yükü boşaltırken hidrolik sistemde arıza meydana geldi. Davulcu, şasinin üzerine çıktı, havada kalan römorkun mekanizmanın çalışmasını sağlayan hidrolik pistona çekiçle vurdu. Aniden kapanan römorkla şasi arasında kalan Davulcu, ağır yaralandı. Aile bireylerinin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Sıkıştığı yerden çıkarılan Davulcu, hazır bekleyen ambulansla kaldırıldığı Nazilli Devlet Hastanesinde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Davulcunun cenazesi savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
Nazilli, Ege Bölgesinde Aydın ilinin Efeler ilçesinden sonraki en büyük nüfusa sahip olan ilçesidir. Aydın-Denizli Karayolu (E-87 Karayolu), İzmir-Denizli demiryolu üzerinde, Efeler ilçesine 45 km, Denizliye 81 km uzaklıkta bulunmaktadır.
İlçeye her gün günde 7 kez karşılıklı düzenlenen İzmir (Basmane) - Aydın - Nazilli - Denizli ve 4 kez karşılıklı Denizli - Nazilli - Aydın - Söke tren seferleri ile ulaşılabilir.
Nazilli, Ege Bölgesinin en eski yerleşim merkezlerinden birisidir. İlçe merkezinin ilk yerleşim yeri hakkında kesin bilgiler bulunmamaktadır. Ancak Karya bölgesinde kalan Menderes Vadisine Luvilerin yerleştiği bilinmektedir.
Bu bölgede ilk yerleşim merkezi Lidyalıların kurduğu antik Mas tavra kentidir. O dönemlerde bölgenin batısındaki İyonya kentlerinin ekonomik alanda gelişmesi ve kentin Ege ve Önasya ülkeleri arasındaki ticaret yolu (Hierapolis-Tripolis-Mas Tavra-Nysa-Tralleis-Magnesia-Efes) üzerinde bulunması Nazilli yöresinin önem kazanmasına ve gelişmesini sağladı. İlçedeki tren istasyonunun Türkiyenin ilk demiryolu hattı olan İzmir-Aydın hattının üzerinde olması da ilçenin hızla nüfuslanmasını sağlamıştır. Ayrıca 1937 yılında Atatürkün açılışını yaptığı Nazilli Sümerbank Fabrikası Türkiyenin ilk basma fabrikasıdır. Ancak bu fabrika 2002 yılında kapatılmış ve yerleşkesi Adnan Menderes Üniversitesine devredilmiştir.
Arazi varlığı, coğrafi konumu, iklim koşulları, su kaynakları ve toprak yapısının uygunluğu Nazillide tarım ürünleri ve bitkiler açısından büyük bir çeşitlilik ve zenginlik gösterir. Öyle ki özel iklim koşulları gerektiren çay ve birkaç tarım bitkisinin dışında Türkiyede yetişen diğer bitkiler Nazillide de üretilir. Nazillinin güneyinde bulunan ve Menderes Irmağı ile beslenen Nazilli Ovasında ağırlıklı olarak pamuk, yonca ve mısır üretilir. Aynı zamanda Nazilli dağ köyleri, kestane, incir ve zeytinin en iyisini yetiştirmekle meşhurdur.
Kar Helvası olarak adlandırılan ilçeye bağlı Bozdoğan yerleşkesinin Madran Dağından getirilen kar ve şerbet ile yapılan özgün yaz içeceği diğer güney yörelerinin benzer içeceklerini andırır. Ayrıca, Nazilli Pidesi olarak adlandırılan kıymalı, kaşarlı, peynirli, yumurtalı, otlu, kuşbaşılı, karışık ve tahinli çeşitleri bulunan pide çeşitleri de yöreye özgüdür.
Kaynak: İnternetAjans