Azmettirici eski sevgili

Melek Aslan'ın öldürülmeden 36 gün önce Orhan Vatansever hakkında şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Kardeşi tarafından öldürülen Melek'in eski erkek arkadaşı Vatansever'in üç kimlik sahibi olduğu ortaya çıkarken, şiddet uygulamadandan uzaklaşma aldığı belirlendi. Kardeş katili olan Mustafa'yı da "kışkırtanın o olduğu" tespit edildi.

Haberler 24.10.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda kardei tarafndan öldürülen 24 yandaki Melek Aslann, eski erkek arkada Orhan Vatansever hakknda uzaklatrma karar aldrd, Aslan öldüren erkek kardeini provoke edip, kald adresi Vatanseverin verdii örenildi.

ESK ERKEK ARKADAI PROVOKE ETM

Diyarbakrda Melek Aslan sokak ortasnda öldüren erkek kardei Mustafa Aslann ifadesi ortaya çkt. Karde katili olan Mustafa Aslan, Melek Aslann eski erkek arkada olduu belirtilen Orhan Vatansever tarafndan para karl cinsel ilikiye girdii ve dolandrclkla suçlandn ve cinayeti bu bahaneyle ilediini söyledi. Melek Aslann adresini Orhan Vatanseverden aldn belirten karde katili, Ona Diyarbakrda ablam nasl bulacam diye sorduumda bana, Ben sana yardmc olurum, yerini bulurum. Diyarbakrda arkadalarm var, takipteler. Ben istediimi istediim zaman bulurum, sen merak etme dedi diye konutu.

KARDE KATL, FADESNDE ANLATTI

Aslan öldüren karde Mustafa Aslan, Vatanseverin kendisiyle yapt konumaya ilikin ifadesinde unlar kaydetti: Ben seni tanyorum ama sen beni tanmyorsun. Ablan Meleki tanyorum. Ablanz kötü yolda. Benim param yedi. Ben de sizin evi haczettireceim. Baban hapse girecek. Ben de biliyorum sizin suçunuz yok ama ben de bu ekilde öcümü alacam. Senin ablan para karl erkeklerle yatyor 1,5 yl boyunca ablana cinsel istismarda bulundum dedi. Ablamn yar çplak fotoraflarn bana atp, Siz erkek deil misiniz? Kardeinize neden sahip çkmyorsunuz. Ya sahip çkn ya da ben gereini yaparm yazd.

HAYATTA KALMA MÜCADELES

Verilen ifadeler üzerine cinayetin azmettiricisi suçlamasyla aranan Orhan Vatanseverin, Türk vatandalnn yan sra Alman ve Bulgar vatandalnn da bulunduu, 3 ayr kimlik tad örenildi. Melek Aslann öldürülmeden 36 gün önce Vatansever hakknda ikayetçi olduu ancak ceza alrsa kendisine zarar vermesinden korktuu için ikayeti geri çektii de ortaya çkt. Aslan, 11 ve 15 Eylül taihlerinde izini kaybettirmeye çalarak hayatta kalma mücadelesi verdi.

K AY UZAKLATIRMA ALMI

Aslan, Vatanseverden ikayetçi olduu dilekçede sistemaik iddet ve tehditlere maruz kaldn söyledi. Aslann ikayet dilekçesinde, Korktuum için 3 ay Sakaryada kalmak zorunda kaldm. Davranlar abartl olunca Sakaryada polise ikayette bulundum. Orhandan kurtulamayacam anlaynca sosyal medya hesaplarm kapattm. Sonra da otobüsle Diyarbakra döndüm. Aparta yerletim. Orhan bu süreçte benimle irtibat kuramad için annemi, babam, kardelerimi rahatsz etmeye balam. Sonra ailem bana tepki gösterdi. u an ise ailemden kimseyle görümüyorum. Orhann kendilerine ne söylediini bilmiyorum diye yazd ortaya çkt. ki ay önce de Vatansever tarafndan iddete maruz kalan Aslann karakola giderek ikayetçi olduu ve Vatansever hakknda 2 ay süreyle uzaklatrma karar aldrd örenildi.

KAYET GER çEKMEK ZORUNDA KALMI

Avukatyla konutuunda bu olaydan dolay Orhann ceza alabileceini söylendiini anlatan Melek Aslan, Ben de ceza alrsa bana daha çok zarar verir korkusuyla karakola tekrar giderek, ikayetimden vazgeçtim. Ancak uzaklatrma tedbir karar devam etti. Bunun üzerine Orhan serbest brakld. Sonrasnda ortak arkadalarmdan Almanyaya gittiini örendim. Bir iki hafta sonra Orhan tekrar Diyarbakra geldi. 11 Eyül 2020 günü sabah 08.00 da kaldm kz apartndan çkarak yaknda bulunan bir kafeye geçtim. Birden karma Orhan çkt, yanma oturdu. Niye geldiini sorduumda, Senle hesap görmeye geldim dedi. Olay çkmasn diye ve korktuum için yannda 2 saat oturdum. Kaldm aparta geçmek için çkarken, sosyal medya hesaplarmdaki engelleri kaldrmam istedi. Ben de kaldrdm. WhatsApp üzerinden konumak, görümek istediini bildirdi. Eer görümezsem baka kiilerin zarar göreceini, aileme zarar vereceini söyledi. Kendisine kesinlikle görümek istemediimi söyleyerek, engelledim. 12 Eylül günü öle saatlerinde Orhan bana ulaamaynca kaldm aparta gelerek, benimle görümek istediini söylemi. Burada bulunan kahvehanede oturarak, beni beklemeye balam. Akam saatlerinde aparttan çkan bir kadn ben sanp, takip etmi. Bunlarn hepsini arkadalarmdan örendim. Ayn gün eyalarm toplayarak Mardine gittim. Orhan tekrar aparta gelmi, beni sormu. Nereye gittiim konusunda bilgi almaya çalm. Ailemi ve arkadalarm rahatsz etmeye balam. Ben de Mardinde emniyete giderek, tekrar ikayette bulundum. 15 Eylül günü Mardinden Diyarbakra döndüm diyerek ifadesini sürdürdü.

Hakknda yakalama karar çkarlan Vatanseverin sosyal medya hesaplarn da kapatarak ortadan kaybolduu örenildi.

Ana Sayfaya Git