Bakan Tunç: "Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimizin şehit edilmesi, katledilmesinden sorumlu olanlarla ilgili olarak bir soruşturma başlatmış durumdayız", Narin Güran cinayeti; "Deliller önemli veriler içeriyor"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesi'nin kapanış konferansı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin hakkında da konuşan Tunç, delilerin titizlikle incelendiğini ve katil ya da katillerin gereken cezayı almaları için çalıştıklarını söyledi. İsrail askerleri tarafından şehit edilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin haklarını her yerde savunacaklarını söyleyen Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Haberler 12.09.2024 - 12:57 Son Güncelleme : 12.09.2024 - 13:12

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimizin şehit edilmesi, katledilmesinden sorumlu olanlarla ilgili olarak bir soruşturma başlatmış durumdayız. Bu soruşturma kapsamında ilgili kırmızı bültenle yakalama taleplerimizi de uluslararası anlamda çıkarmış olacağız dedi.

Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimizin şehit edilmesi, katledilmesinden sorumlu olanlarla ilgili olarak bir soruşturma başlatmış durumdayız
İsrail askerlerince şehit edilen Ayşenur Ezgi Eyginin hakkını savunacaklarını söyleyen Tunç, Ayşenur Ezginin naaşı önce İstanbula geldi, oradan İzmire ve sonrasında da ailesinin isteğiyle Didimde defnedilecek. Bu süreçte hukuki yollar var işletilmesi gereken; öncelikle iç hukuktan kaynaklanan, Türk Ceza Kanununun ilgili maddelerinden kaynaklanan yargı yetkisini kullanmamız gerekiyor burada. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu konuda yetkili ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimizin şehit edilmesi, katledilmesinden sorumlu olanlarla ilgili olarak bir soruşturma başlatmış durumdayız. Bu soruşturma kapsamında ilgili kırmızı bültenle yakalama taleplerimizi de uluslararası anlamda çıkarmış olacağız, talep etmiş olacağız. Yakalanmasını isteyeceğiz çünkü orada bazı tespitler var. Ayşenur kardeşimiz başından vurularak şehit edildi ve edenlerle ilgili görüntüler var, her şey ortada, deliller elimizde. Bu anlamda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma başlattı ve iç hukuk bakımından sonuna kadar onun hakkını hukukunu koruyacağız. Aynı zamanda uluslararası sistemde de onun hakkını korumak için çalışacağız dedi.

Adli Tıp Kurumumuzun incelemeye aldığı bulgular var
Narinin katili ya da katillerinin yakalanması için çalıştıklarını söyleyen Bakan Tunç, Adli Tıp Kurumumuzun incelemeye aldığı bulgular var. Araçlardan elde edilen kimyasal veriler var. Tüm bunlar değerlendirilecek. Şundan hiç kimsenin şüphesi olmasın; burada elde edilen bulgular şu aşamada katillerin kim ya da kimler olduğuna yönelik önemli veriler içeriyor. Bu anlamda adli tıp kapasitemiz çok güçlü. Teknik incelemeleri yapıyorlar. 2 hafta sürecek bir inceleme bu. Patolojik, biyolojik ve kimyasal verilerin değerlendirilmesi belli bir zaman içerisinde gerçekleşiyor. Teknolojik tüm imkanlar adli tıp kapasitemiz içerisinde. Burada ifadeler var. Hem Narin kızımızın naaşından elde edilen 91 doku var. Bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Başkanlığımızda, bir kısmı İstanbul Adli Tıp Başkanlığımızda. Yine Jandarmanın kriminal incelemelerinde olanlar var Vanda, Diyarbakırda. Şu anda teknik incelemeler devam ediyor. Burada özellikle soruşturmanın gizliliği önemli. Narinin katillerine ulaşılması ve onların hak ettiği cezayı alabilmesi için soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesi lazım diye konuştu.

Narin evladımızı katledenleri yargı önüne çıkarmamız lazım
Sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında olayla ilgili yanlış bilgilerin yer adlığına değinen Tunç, Dışarıda bazı basın yayın organlarında bazı cümlelerin kurulduğunu, senaryoların çizildiğini görüyoruz. Bu da soruşturmanın selameti açısından doğru değil. Hep birlikte millet olarak bizi derinden yaralayan bir konu Narinin katledilişi. Dolayısıyla Narin evladımızı katledenleri bizim yargı önüne çıkarmamız lazım. Bu bizim boynumuzun borcu. Dolayısıyla yargı huzurunda da bunların kanunumuzun gerektirdiği en ağır cezaya çarptırılması lazım ifadelerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git