Bakan Yerlikaya: 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi

Emniyet ve Jandarma koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda 3 elebaşının da içerisinde olduğu 75 şüpheli yakalandı.

Haberler 28.06.2024 - 13:01 Son Güncelleme : 28.06.2024 - 13:01

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mersinde Yüsri Altının, İstanbulda Taha Kutay Karasoyun, Antalyada Sami Ceritin, Aydında çetin Gülün, Kahramanmaraşta Mehmet Aşçının ve İzmirde Ercan çelikin yönettiği 6 organize suç örgütünün çökertildiğini belirtti.

Emniyet ve jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonlarda Gül, Aşçı ve çelikin de aralarında olduğu 75 şüphelinin yakalandığını bildiren Yerlikaya, Mersinde elebaşılığını firari Altının yaptığı organize suç örgütü üyesi 10 şüphelinin gözaltına alındığını, bunlardan 5inin tutuklandığını, 5inin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını kaydetti.

İstanbulda da elebaşılığını yurt dışında olduğu tespit edilen firari Karasoyun yaptığı suç örgütünün 8 üyesinin yakalandığı aktaran Yerlikaya, Antalyada ise firari Ceritin elebaşı olduğu suç örgütü üyesi 10 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti.

Sahte sağlık kurul raporları düzenlediler

Bakan Yerlikaya, Aydın merkezli İzmir, İstanbul ve Tuncelide düzenlenen operasyonlarda da elebaşılığını çetin Gülün yaptığı organize suç örgütü üyesi 17 şüphelinin yakalandığının bilgisini vererek, Şüphelilerin gerçeğe aykırı sağlık kurul raporları düzenleyip bu raporları kullanarak, engelli araç alımı, haksız emekliliğe yardım, haksız engelli aylığı yardımı ve haksız istihdam gibi tanımlanmış hak ve hizmetlerden usulsüz yararlanarak nitelikli dolandırıcılık suçunu işledikleri tespit edildi. ifadelerini kullandı.

Mehmet Aşçının elebaşı olduğu organize suç örgütüne yönelik Kahramanmaraş ve Kayseride düzenlenen operasyonlarda 20 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 19unun tutuklandığını belirten Yerlikaya, çelikin elebaşı olduğu suç örgütünden ise 10 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Ana Sayfaya Git