Balıkesirde yan haken olarak ilk defa amatör grup karşılaşmasına çıkıp, birden yere yığılan 17 yaşındaki Halil Berke Aygün isimli genç hakemin kalbine yenik düştüğü öğrenimişti. Halil Berke Aygün, bugün gözyaşları içinde toprağa verildi.
Gündoğan çeltikspor ile Bostancıspor arasında geçen pazar günü oynanan karşılaşmada yan hakem olarak görev yaparken kalbine yenik düşen Halil Berke Aygün için bugün memleketi Altıeylülün Köseler Mahallesinde cenaze töreni düzenlendi.
Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, AK Partili Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Merkez Hakem Komitesi Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Balıkesirspor Başkanı Feyyaz çiftçi, çok sayıda hakem ve gözlemci ile Muharrem Hasbi Koray Lisesi son sınıf öğrencisi olan Aygünün öğretmen ve arkadaşları törene katıldı. Vali Yaman, Aygünün anne babası Sefine-Sinan çifti ile kızkardeşi Zeynep Aygüne başsağlığı diledi.
Genç hakem adayının tabutunun üstüne Türk bayrağı ile taraftarı olduğu Beşiktaş kulübünün flaması serildi. Bazı arkadaşları Aygünün görev şehidi sayılması gerektiğini söyledi. Halil Berke Aygünün daha önce bazı rahatsızlıklar yaşadığı, kan tahlilleri yaptırdığı ve bir dönem kan sulandırıcı kullandığı öğrenildi. Son dönemde nemli bir rahatsızlık yaşamayan genç adamın 6 ayda bir konrollerini de yaptırdığı bildirildi. Öğlende kılınan namazın ardından Aygün, Köseler Mahallesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.
TFF VE BAL-KESTEN BAŞSAĞLIĞI
Türkiye Futbol Federasyonu ve Balıkesirspor Kulübü resmi sitelerinden genç hakem için Aygün için başsağlığı mesajları yayınlandı. Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, Balıkesirin Gönen ilçesinde aday hakem 17 yaşındaki Halil Berke Aygünün, yardımcı hakem olarak görev yaptığı amatör küme karşılaşmasında fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği bildirilen Aygün, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Merhum Halil Berke Aygüne Alllahtan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz denildi.
Balıkesirspordan yapılan açıklama da da şu görüşlere yer verildi:
Balıkesirin Gönen ilçesinde oynanan Gündoğan çeltikspor- Bostancıspor 2. Amatör Küme karşılaşmasında yan hakem olarak görev yapan Halil Berke Aygünün müsabaka esnasında kalp krizi geçirerek vefat ettiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allahtan rahmet; ailesine, sevenlerine, hakem camiasına sabır ve başsağlığı dileriz.
OKULDA YAS
Aygünün ölümü Muharrem Hasbi Koray Anadolu Lisesinde büyük üzüntü yarattı. Okulun resmi sitesinden yapılan açıklamada Okulumuz öğrencilerinden Halil Berke Aygün, Gönende yönettiği maç esnasında kalp krizi geçirerek vefat etmiştir. Öğrencimize Allahtan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz denildi.
Balıkesir, Türkiyenin bir ili ve en kalabalık on yedinci şehri. Marmara Bölgesinin Güney Marmara Bölümünde, topraklarının bir kısmı ise Ege Bölgesinde yer alan ilin hem Marmara hem de Ege Denizine kıyısı bulunur. Türkiye genelinde ise iki deniz ile komşu olan sadece 6 il vardır.[2] İl, Kuzeybatı Anadoluda bulunmaktadır. Doğusunda Bursa ve Kütahya illeri, güneyinde Manisave İzmir illeri ve batısında çanakkale ili vardır. Ayvalık ilçesinden de Yunanistanın Midilli Adasına komşudur. Büyükşehir statüsünde olan Balıkesir ili, 20 ilçeden oluşmaktadır. Yüzölçümü bakımından en büyük 13. il, 2014 nüfus sayımına göre de 1.189.057 kişiyle Türkiyenin en kalabalık 17. ilidir.
Tarihte genellikle Misya ve Karesi adlarıyla bilinen Balıkesir yöresi, zamanla Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Karesi Beyliği ve Osmanlı egemenliğinde kalmıştır. Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olup bamya, börülce, kavun, zeytin, zeytinyağı, kelle peyniri gibi zirai ürünleri ile ayrıca daha çok yerli turizmde öne çıkan sahil kasabalarıyla meşhurdur. Yağcıbedir halısı, kolonyası, kaymaklısı, kozak üzümü, ayvalık tostu, saçaklı mantısı ve höşmerimi diğer bilinen yöresel ürünleridir.
Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığının ilk jet üssü olan 9. Ana Jet Üs Komutanlığı ile 6. Ana Jet Üs Komutanlığı Balıkesirde bulunmaktadır.
Balıkesir, adını günümüzde ikiye ayrılan eski merkez ilçesinden almaktadır. İlin eski adı Karesi olup 24 Ekim 1926 tarih ve 4248 sayılı Kararname ile Balıkesir olmuştur. Balıkesirkelimesinin kökenine dair çeşitli rivayetler mevcuttur. Roma İmparatoru Hadrianus, Balıkesir şehri çevresinde sahip olduğu bir bölgede avcılık yaptığı için Adriyanutere lakabını almıştır. Ardından yine burada bir şato yaptırmıştır. Bu şatonun adı Paleo Kastro olarak bilinmektedir. Balıkesir adının bu kelimeden geldiği düşünülmektedir Paleo Kastro nun anlamı ise Eski Hisar dır. Bazı kaynaklar Balıkesir kelimesinin Balak Hisar veya Balık Hisar kelimelerinden geldiğini söylemektedir. Eski Türkçede balık kelimesi şehir anlamına geldiği için Balık Hisar kelimesinin anlamı Hisar Şehri dir. Fakat Balıkesir il merkezinde hisar veya harabe yoktur. Ayrıca Balıkesir şehrinde Hisariçi Mahallesi bulunmaktadır. Bir rivayete göre bölgeye akın yapan Pers hükümdarı Balı-Kisradan gelmektedir. Bazı kaynaklara göre ise balı çok, güzel anlamına gelen Bal-ı Kesr kelimesinden türediği belirtilmektedir. Yeni ortaya atılan bir teze göre ise, Bağıkesir den geldiğine yöneliktir. Zira 17. yüzyıla değin şehir merkezinde en önemli tarım faaliyetinin bağcılık olduğu Balıkesir kadı sicilleri ve tereke kayıtlarından doğrulanmaktadır.