Başhemşireden Anneler Günü mesajı: Korona virüsten daha güçlüyüz!

Diyarbakır'da, koronavirüsle mücadelenin sürdüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin başhekimi, 3 çocuk annesi Rahime Alp (40), Anneler Günü mesajında, "Hemşire demek zaten anne demektir. Bu süreçte hemşirelerimiz büyük özveriyle çalıştı. Kimi yurtta kimi misafirhanelerde kaldı. Görevlerini tamamladıktan ve izolasyon süreleri de bittikten sonra ailelerine kavuştular. Koronavirüsten daha güçlüyüz" dedi.

Haberler 11.05.2020 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesi bünyesinde, koronavirüsle mücadele kapsamnda kurulan Pandemi Hastanesinde görev yapan hemireler, Anneler Gününde de mesailerini sürdürdü. Koronavirüs tedavisinde özveriyle çalan hemirelerin Anneler Günü mesaj ise Koronavirüsten daha güçlüyüz oldu. Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanelerinin bahekimi Rahime Alp, koronavirüs salgn ortaya çkt anda hastanede güçlü hemire kadrosunu kurduklarn belirterek, salgnla mücadelede hemirelerin ön saflarda yer aldn söyledi.

KM YURTTA KM MSAFRHANELERDE KALDI

Hemirelerin özveriyle çaltklarn anlatan Alp, birçounun evlerine gidemedii için yurt ve misafirhanelerde kaldklarn söyleyerek, Bu süreçte görevlendirmeler yapmak bizim için çok zordu. Sadece çalanlar açsndan deil idareciler açsndan da bu süreci yönetmek çok zordu. Görevlendirdiimiz herkesin arkasnda aileleri vard, çocuklar vard. Süt emziren annelerimiz vard. Bunlarn hepsini göz önünde bulundurarak uygun kiileri görevlendirmeye çaltk. Bu süreçte hemirelerimiz çok büyük bir özveriyle çaltlar. Kimi yurtta kimi misafirhanelerde kald. Görevlerini tamamladktan ve izolasyon süreleri de bittikten sonra ailelerine kavutular dedi.

HEMRE DEMEK ANNE DEMEKTR

Hemireler olarak koronavürsten daha güçlü olduklarn dile getiren Alp, çok iyi bir ekibiz. Hemire demek zaten anne demektir. Literatüre baktmz zaman zaten hemirenin anlam kz karde ve anne olarak karmza çkyor. Bu süreçte hem tüm hemirelerimizin hem de annelerimizin Anneler Gününü kutluyorum ve herkese çalmalarndan dolay da teekkür ediyorum. Benim de 3 çocuum var. çocuklarm görebiliyorum, eim de çalyor. çocuklarmza eve giriteki o sarlma anlarmz yok. Onlara sarlamyoruz. Mesafemizi koruyarak giriyoruz eve. Bütün hijyeni saladktan sonra onlarla ancak irtibata geçebiliyoruz diye konutu.

HEMRELER SALIIN DNAMOSU

Pandemi Hastanesi Bahekim Yardmcs Doç. Dr. Fesih Aktar ise hemirelerin saln dinamosu olduunu belirterek, Bu sistemin yürütülmesini salayan güvenlikçisinden temizlik elemanlarna, ambulans oföründen morg görevlisine kadar çok büyük bir özveriyle bu süreci yürüttüler. Sürdürmeye de devam ediyorlar. Bilim Kurulumuz, il pandemi kurullarmz, valiliimiz, rektörlüümüz, bahekimliimizle gerçekten büyük bir hizmet içerisinde bu süreci yürütmeye çaltk. Annem bata olmak üzere anne olan salk çalanlar, onlarn anneleri ve tüm annelerin Anneler Gününü kutlar ellerinden öperim dedi.

Ana Sayfaya Git