Bu akım ölüme yol açabilir?!

Sosyal medyada bazı kişiler karbonat, diş macunu ve benzeri malzemeleri alüminyum folyoya dökerek dişlerine yapıştırıyor. Diş hekimleri bunun ölüme bile yol açabileceği uyarısını yaptı.

Haberler 08.02.2022 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal medyada gençler birbirlerine di beyazlatma tavsiyeleri verdikleri videolar paylamaya balad. Bu videolarn bazlarnda videoyu çeken kii karbonat, di macunu ve benzeri malzemeleri alüminyum folyoya dökerek dilerine yaptryor. Bu tarz uygulamalar di hekimlerine göre de dii beyazlatmak yerine di minesine zarar vererek, diin ömrünü ksaltyor.

HEM SALIK AçISINDAN HEM DE DLER AçISINDAN çOK TEHLKEL

Di Hekimi Arzu Yalnz Evde eer hekim kontrolü yoksa, hekimin verdii aparatlar yoksa, evde di beyazlatmak mümkün deil. Son zamanlarda bizim de sosyal medyada gördüümüz, alüminyum folyonun içerisine çeitli di için zararl malzemeleri koyarak azda tutulmas hem salk açsnda hem de diler açsndan çok tehlikelidir. Alüminyum folyonun içerisinde ar metaller var bu zehirlenmeye götürür. çine konulan limon, karbonat, sirke tarz eyler onun daha çok anmasna sebep olur ve tükürük yoluyla bunlar yutulur. Bu salk açsndan çok tehlikeli, di açsndan da diin minesini yumuatan die zarar verip gerçek salkl dokuyu andran eylemlerdir bunlar dedi.

ALERJK REAKSYON VARSA ÖLÜME KADAR GÖTÜREBLR

Arzu Yalnz Zehirler, ölüm kiiden kiiye deiir. Bu metallere kar alerjik bir reaksiyonu varsa evet ölüme kadar götürebilir. Sirke, karbonat, limon aslnda içerisinde asit içeren eyler ile di frçalamak diin minesini etkiler. Diin minesi ne kadar kaln ve pürüzsüz ise diin beyazl o kadar fazladr. Bu tarz eylerle diin minesine kar bir saldr gerçekletiriyorsunuz. Diin minesi andkça di daha da sararr. Dii kaybetmenize kadar bu uygulamalarn sonu. Bu tür sosyal medya akmlar aslnda pratik gibi gözükse de bir yanltmacadr. Sonuç bazen filtre ile bazen de kiinin baka bir ilemi sonucunda olmutur. Bu tür gençlerin kanmamasn öneririm. Bu tarz aldatmacalar sonucunda diiniz 1 ton açldysa 3 ton geri koyulaabilir diye konutu.

Ana Sayfaya Git