Bursa'da vaka sayısı bir güde arttı iddialarına Vali'den yanıt

Bursa'da oronavirüs vaka sayısı bir günde yüzde 50 arttığı iddiasına Bursa Valisi'nden son dakika açıklama geldi. Bursa Valisi Yakup Canbolat Bursa'da koronavirüs arttı iddialarına son dakika yaptığı açıklama da bu söylemlerin doğru olmadığını açıkladı.

Haberler 12.06.2020 - 02:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bursada oronavirüs vaka says bir günde yüzde 50 artt iddiasna Bursa Valisinden son dakika açklama geldi. Bursa Valisi Yakup Canbolat Bursada koronavirüs artt iddialarna son dakika yapt açklama da bu söylemlerin doru olmadn açklad.

Canbolat, AA muhabirine yapt açklamada, baz basn yayn organlar ve sosyal medyada, Bursada Kovid-19 vakalarnda büyük art olduuna ilikin haberlere yer verildiini hatrlatt.

Kendisinin sözleri kaynak gösterilerek yaymlanan haberlerin, 9 Haziranda Bursadaki toplam vakalarn yüzde 50si kadar kiiye Kovid-19 tans konulduu eklinde alglandn aktaran Canbolat, Orada kastedilen ey o günkü, günlük vaka saysndaki artt. Farkndalk oluturulmas istendi. Ayn 9unda vaka saysnda bir önceki güne göre yüzde 100e yakn art vard ve bunun yars Yldrm ilçesindeydi. Ona dikkat çekilmek istendi. diye konutu.

Vali Canbolat, il genelinde hem koronavirüsle mücadele hem Vefa Sosyal Destek Gruplarnn çalmalar hem de normalleme sürecinin sorunsuz yürütülmesi noktasnda koordinasyon halinde çaltklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git