Caminin ses sistemi çalındı

Diyarbakır’da hırsızlar caminin ses sistemini çaldı

Haberler 16.04.2022 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kayapnar ilçesinde kii veya kiiler, 500 Evler Camisinden ses sitemi ve çok sayda malzemeyi çalp kayplara kart.

Olay, Kayapnar ilçesi Bar Mahallesi 1012. Sokak Dr. Necmettin Erbakan Bulvar üzerinde bulunan 500 Evler Camiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, dün iftar ezannn okunmas sonras camiye kimlii belirsiz kii ya da kiiler kimsenin olmad vakitte içeri girerek ses sisteminin olduu odaya yöneldiler. Kapy açamayan hrszlar bu srada ses sisteminin olduu odann camn krp içeri girdi. Bir süre içeride oyalanan hrszlar, 2 adet ses sitemi için kullanlan anfi, 2 adet aydnlatma için kullanlan piknik tüpü ve elektrik süpürgesini ar olduu için alamadklarndan kaynakl 20 metre kablosunu kesip alp kayplara kart.

ftarn açtktan sonra camiye gelen müezzin Ali Yldz (48), ses siteminin olduu odaya girince camlarnn krk olduunu ve ses sistemlerinin yerinde olmadn görünce polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, parmak izi alp çevrede bulunan güvenlik kameralarna olayn yansyp yansmadna ilikin çalma balatt.

SESMZ YÜKSELTEREK EZANI OKUYABLDK

17 yllk cami müezzini Ali Yldz, Akam ezan okunmasyla birlikte biz o srada iftardaydk. Akam ezanndan sonra saat 19.00 ile 19.30 sralarnda olay olmu. 19.30dan sonra buraya geldiimde imam odasnn içerisine bakan cam krk, pencere açlm ve u anda emanet olarak getirdiimiz cihazlardan 2 adet anfi, 2 adet aydnlatma için kullandmz piknik tüpü ile elektrikli hal süpürme makinasna ait 20 metreye yakn kablonun kesilme suretiyle olmadn gördüm. Cihazlarn olmamasndan kaynakl olarak teravih namaz, yats ezan ile sahur için imsak ezann okuyamadk. Kendi imkanlarmzla sesimizi yükselterek ezan okuyabildik dedi.

Ana Sayfaya Git