çanakkale semalarında ata binen savaşçıların görüntüsünü andıran bulutlar, çanakkale Şehitlerini adeta andırır türden idi. Bir vatandaşın çektiği görüntülerde ata binmiş savaşçıları andıran bulutlar herkesi şaşkına çevirdi
çanakkale ata binmiş savaşçıları andıran bulutlar görenleri şaşkına çevirdi. Bir vatandaş tarafından cep telefonuyla çekilerek sosyal medyaya yüklenen fotoğraf kısa sürede çok sayıda kişi tarafından da paylaşıldı.
Gelibolu ilçesinden çanakkaleye doğru gelen bir vatandaş, gökyüzündeki ilginç bulutları görünce hayran kaldı. Atlı savaşçılara benzeyen bulutları cep telefonuyla fotoğraflayan kişi, ardından bunu sosyal paylaşım sitesine yükledi. Fotoğrafı görenler de şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kısa sürede çok sayıda paylaşım alan fotoğrafla ilgili bazı vatandaşlar, çanakkale şehitliklerinin de bulunduğu Gelibolu yarımadasında bu görüntünün son derece düşündürücü olduğu yorumunu yaparken, bazıları da fotoğrafın gerçek olup olmadığını sorguladı.İlin eski merkezi aslında Biga olup, Cumhuriyet döneminde, kazanılmış olan başarılardan dolayı ilin ismi ve merkezi çanakkale olarak değiştirilmiştir. İlin isminin kökeni ise yörede çok gelişmiş olan çanak-çömlek zanaatinden gelir. Şehrin iki simgesi hline gelen Kale-i Sultaniye ile çanakçılık özdeşleşince de şehir çanakkale olarak adlandırılmaya başlanmıştır.
1915 senesinde Osmanlı Devleti ile İtilaf Devletleri arasında çanakkale Savaşlarına sahne oldu. İtilaf Devletlerinin birleşmiş orduları deniz savaşında araç ve personel zayiatı vererek mağlup oldu ve boğazları geçemedi. Daha sonra İtilaf kuvvetleri karadan çıkartma yaptılar. Kara savaşlarında Yarbay Mustafa Kemalin başarıları sayesinde düşman ilerleyişi durdu, iki kuvvet birbirine üstünlük sağlayamadı ve karadan taarruz da başarısızlıkla sonuçlandı. çanakkale kenti, nüfus açısından Marmara Bölgesinde yer alan birçok ilden sonra gelir. Merkez ilçenin 1927de 8.515 olan nüfusu 1990da 53.995e, 2000de 75.180e, 2007de 86.544e ve nihayet 2008de 90.563e ulaşmıştır.