Çatışmalar ABD'nin Kore Yarımdası'ndaki güvenlik politikalarını etkilemeyecek

İsrail-Filistin çatışması, ABD'nin Kore Yarımadası'ndaki güvenlik politikalarını etkilemeyecek.

Haberler 13.10.2023 - 10:19 Son Güncelleme : 13.10.2023 - 10:23

ABD, İsrail ve Filistinli gruplar arasındaki çatışmaların Kore Yarımadasındaki güvenlik politikalarını olumsuz etkilemeyeceğini bildirdi.

Yonhapın haberine göre, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, basına yaptığı açıklamada, Kore Yarımadasındaki politikalarını uygulamaya ilişkin yeteneklerinden endişelerinin bulunmadığını söyledi.

Kirby, Orta Doğudaki çatışmaların Kore Yarımadasındaki güvenlik politikalarını olumsuz etkilemeyeceğine işaret ederek Yeterince büyük ve güçlü bir ulusuz, güvenlik çıkarlarımızla ilgilenme gibi küresel sorumluluğumuz var. ifadesini kullandı.

Ukraynaya desteklerinin devam ettiğini vurgulayan Kirby, Hint-Pasifik bölgesinde de müttefiklerini desteklemek ve bölgede istikrar, güvenlik ve refahı sağlamak için harika işler yapmayı sürdürdüklerini ifade etti.

Kirby, Hamasın Kuzey Kore yapımı silahları kullanıp kullanmadığı sorusuna ise buna dair bilgisinin olmadığı yanıtını verdi.

İranın Hamas destekli grupların İsraile saldırılarında rol oynadığı iddialarının gündemde olmasına ilişkin ise Kirby, ABDnin Güney Korede tutulan İranın 6 milyar dolarlık döviz kaynaklarının serbest bırakılması sürecini takip ettiğine işaret ederek, bu transferin insani yardımlarda kullanılacağı ve henüz İranın eline geçmediğini belirtti.

Ana Sayfaya Git