rnakn Silopi ilçesindeki Koç lkokulunda balatlan çalma ile örenciler atklar geri dönüüm kutularna potadan atyor.
Koç lkokulu tarafndan Sfr Atk Projesi kapsamnda balatlan çalma ile öretmenler atk eitimlerine katlarak sertifika almalarnn ardndan örencilere bu konuda uygulamal eitimler vermeye balad.
Proje dorultusunda snflara, kütüphaneye, kantine, konferans salonuna, öretmenler odasna ve bahçeye plastik, kat ve evsel atk kutular yerletirildi.
çöpe atma basket at yazs bulunan atk kutularnn üzerine de basket potalar konuldu. Örenciler böylece atklar potadan plastik, kat ve evsel atk kutularna atarak, geri dönüüme katk sunuyor.
30 HAZRANA KADAR 30 TON KAIT, 1 TON PLASTK ATII GER DÖNÜÜME KAZANDIRMAK HEDEFMZ
Okul müdürü Ömer Deer, okulun konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, projede odak noktas olarak örencileri seçerek onlara eitim verdiklerini söyledi.
Deer, aldklar eitimin ardndan sfr atk konusunda okulda uygun altyapy oluturduklarn belirtti.
Snflar, konferans salonu, kantin, öretmenler odas ve okul bahçesine bu konuda gereken ekipmanlar temin ettiklerini dile getiren Deer, her snfa plastik ve kat kutular braktklarn ifade etti.
Bahçede de çöpe atma basket at yazl kutular ile basket potasnn bulunduunu anlatan Deer, örencileri sürekli tevik ettiklerini belirtti.
Deer, aileleri de projeye dahil etmek için örencilerden evdeki atklar getirmelerini istediklerini aktararak, lk etapta 30 Hazirana kadar en az 30 ton atk kat, 1 ton plastik at geri dönüüme kazandrmak hedefimizdir. Sonraki süreçte bu katk artacaktr. Bu ekilde topladmz her 1 ton atk kat ile 17 yetikin aac kurtarm oluyoruz. Bir plastiin doada 100-300 yl arasnda kaybolduunu düündüümüzde 1 ton plastik atn doaya ne kadar faydasnn dokunduu malum. dedi.
Örencilerden Bayrak Mutlucan, evdeki atklar okula getirerek potadan atk kutularna attklarn belirtti.
Muhammed Deer ise proje kapsamnda atk avcs olduunu anlatarak, çevreye verdikleri katkdan dolay mutu olduklarn ifade etti.
Etkinlie, lçe Milli Eitim Müdürü Murat Bilen, örenciler, öretmenler ve veliler katld.