Ciğerlerimiz cayır cayır

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınında 3 vatandaşın hayatını kaybettiği, 1'i ağır, 138 vatandaşın yangından etkilendiği açıklandı. Adana'da 21 alanda çıkan orman yangınlarından 7 vatandaşın etkilendiği bildirildi.

Haberler 30.07.2021 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AFADdan yaplan yazl açklamada, önceki gün öle saatlerinde Antalya Manavgat ilçesinde 4 farkl noktada orman yangn çkt, yangna havadan ve karadan müdahale edildii belirtilerek, Yürütülmekte olan söndürme çalmalarnda 1 uçak, 1 HA, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 i makinesi, 960 personel ve 30 su ikmal arac görev yapmaktadr. SAKOMdan alnan bilgiye göre yangnda 3 vatandamz hayatn kaybetmi, 1i ar olmak üzere 138 vatandamz etkilenmitir. Yangndan etkilenen 58 vatandamzn tedavileri devam etmektedir. Salk Bakanl tarafndan bölgeye 19 ambulans, 6 UMKE ve 1 mobil komuta arac sevk edilmitir. Antalya AFAD l Müdürlüünden 4 araç ve 14 personel bölgede görevlendirilmitir. çalmalara destek vermek üzere Afyonkarahisar AFAD l Müdürlüünden il müdürü ve 20 personel ile zmir AFAD l Müdürlüünden il müdürü ve 7 personel Antalyada görevlendirilmitir. Ayrca Isparta, Burdur, Konya, Karaman, Mersin, Kocaeli ve stanbul illerinden Antalya Valilii ile egüdüm halinde 19 arazöz, 17 itfaiye arac ve 1 su tankeri bölgeye sevk edilmitir denildi.

Yangndan etkilenebilecek alanlarda bulunan evlerin tahliye edildii belirtilerek, Yangn nedeniyle birçok ev, i yeri, ahr, tarm arazisi, sera ve araç zarar görmütür. çevre ve ehircilik l Müdürlüünden 24 personel 12 ekip halinde hasar tespit çalmalarna balamtr. Tedbir amaçl toplam bin 300 kii kapasiteli 2 Kredi Yurtlar Kurumu yurdu ve 4 Milli Eitim Bakanl pansiyonu hazr hale getirilmitir ifadeleri kullanld.

Söndürme çalmalarna katlan Orman Bölge Müdürlüüne ait bir arazözün devrilmesi sonucunda sürücüsünün yaraland ve tedavi altna alnd bildirildi. Ayrca Türk Kzlay tarafndan 1 sahra mutfak kiti ve 5 ikram arac ile 20 bin 400 kii kapasiteli beslenme ünitelerinin 25 personel ile birlikte bölgeye sevk edildii kaydedildi.

MERSN AYDINCIK ORMAN YANGINI

Önceki gün Mersinin Aydnck ilçesinde çkan orman yangnna 1 uçak, 5 helikopter ve 97 arazöz ile müdahale edildii belirtilerek, Mersin AFAD l Müdürlüünden 3 araç ve 10 personel bölgede görevlendirilmitir. Ayrca Ankara, Nide ve Karaman illerinden Mersin Valilii ile egüdüm halinde 9 arazöz, 1 itfaiye arac ve 1 su tankeri bölgeye sevk edilmitir. Barnma ihtiyacnn karlanmasna yönelik olarak Aydnckta 135, Gülnarda 500 ve Bozyazda 60 kiilik olmak üzere toplamda 695 kiilik kapasite hazrlanmtr. Hasar tespit çalmalar amacyla çevre ve ehircilik Bakanlndan 3 araç ve 6 personel görevlendirilmitir denildi.

OSMANYEDEK ORMAN YANGINLARI

28 Temmuz 2021 tarihinde Osmaniyenin Krmacl köyü mevkii ve Karacalar mevkiinde iki ayr orman yangn çkt belirtilerek, Yangnlara; 1 uçak, 3 helikopter, 41 arazöz, 18 su tankeri, 20 i makinesi, 1 JCB, 2 TOMA, 9 TIR, 24 arazi arac ve toplam 312 personel ile müdahale edilmektedir. Osmaniye AFAD l Müdürlüünden 1 araç ve 4 personel bölgede görevlendirilmitir. AFAD egüdümünde Kilis, Gaziantep, Kahramanmara, Adyaman ve Hatay valiliklerinden bölgeye 7 su tankeri, 7 arazöz, 1 ekskavatör ve 3 itfaiye arac sevk edilmitir. Karacalar mevkiindeki yangn kontrol altna alnm olup soutma çalmalar sürdürülmektedir. Krmacl köyünde yangna müdahale çalmalar devam etmektedir. Krmacl köyünde bulunan evler ile Ürün ve Dombullu yaylalar tahliye edilmi olup, yangnlardan etkilenen vatandalar için Osmaniye KYK Karaolan yurdu tahsis edilmitir ifadeleri kullanld.

ADANADAK YANGINLAR

Adanada önceki gün 21 alanda orman yangn çkt belirtilerek, Yangnlardan 7 vatandamz etkilenmitir. Salk Bakanlndan 8 ambulans, 1 UMKE arac ve 27 personel bölgeye sevk edilmitir. Adana AFAD l Müdürlüünden 4 araç ve 18 personel bölgede görevlendirilmitir. Kozan ilçesinden Akdam, Akarca, Salmanl, Kzlarsekisi, Ergenua ve Baözü mahallelerinden bin 680 vatandamzn, Alada ilçesinden ise 25 vatandamzn tahliyesi gerçekletirilmitir. Kozan ilçesi Kzlarsekisi, Salmanl, Gökyüzü, Kuytucak ve Akarca mahallelerinde, Alada ilçesi Boztahta köyünde tahliye çalmalar devam etmektedir denildi.

MARMARS ORMAN YANGINI

Mulann Marmaris ilçesi, çmeler Mahallesindeki ormanlk alanda yangn çkt kaydedilerek, Yangna 1 uçak, 5 helikopter ve 30 arazöz ile müdahale edilmektedir. Yangn an itibaryla herhangi bir yerleim yerini tehdit etmemekle birlikte, yangnn yerleim yerlerine doru yaylmas ihtimaline yönelik olarak tahliye planlamasna balanmtr denildi.

Ana Sayfaya Git