Cumhurbaşkanı Erdoğan İspanya'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün İspanya'ya gidiyor. Erdoğan Madrid'de, İspanya Kralı ve Başbakanı ile görüşecek. İki gün sürecek ziyarette ana gündem, Gazze'deki İsrail katliamı olacak.

Haberler 12.06.2024 - 12:20 Son Güncelleme : 12.06.2024 - 12:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun diplomasi trafiğini sürdürüyor. Erdoğan, bugün iki günlük resmi ziyaret için İspanyaya gidecek.

Erdoğan temaslarının ilk günü İspanya Kralı 6ncı Felipe ile görüşecek. Yarın ise İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile bir araya gelecek.

Gündemde Gazze olacak

Cumhurbaşkanının temaslarında en önemli başlıklardan biri Gazze olacak. İspanya, 28 Mayısta Filistini resmen tanıdığını ilan etmiş. Erdoğan da bu kararı takdirle karşıladığını vurgulamıştı.

Cumhurbaşkanının, İspanyol muhataplarıyla detaylı değerlendirmeler yapması bekleniyor. İsrailin Gazzedeki saldırılarının durdurulması ve bölgede kalıcı barış öncelikli başlıklar arasında.

Ziyarette, küresel gelişmeler ve Türkiye-İspanya ilişkileri de masada olacak. Erdoğan, Başbakan Sanchezle birlikte Türkiye ve İspanya arasındaki 8. hükümetlerası zirveye başkanlık edecek.

Zirvede ticaret, finans, kültür ve spor alanlarında birçok anlaşmanın imzalanması da planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın, Türk ve İspanyol iş insanlarının bulunacağı iş forumunun açılışına da katılması bekleniyor.

Ana Sayfaya Git