DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu Cenk Sakık hakkında 37 yıla kadar hapis talebi

Ankara'da restoranda çıkan kavgada bir kişiyi silahla yaralayan DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu Cenk Sakık hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs", "ruhsatsız silah bulundurma", "tehdit" ve "alenen hakaret" suçlarından 37 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberler 18.09.2024 - 14:36 Son Güncelleme : 18.09.2024 - 14:37

OLAY NASIL YAŞANDI?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianameye göre Sakık, 9 Haziran saat 04.00 sıralarında çankaya ilçesi Hoşdere Caddesindeki bir restorana borcunu ödemek için gitti.

Kapıda karşılaştığı restoranın güvenlik görevlisi M.K. ile tartışan Sakık, M.Kye yönelik tehdit ve hakaretlerde bulunduğu sırada diğer çalışan M.C.D. yanlarına geldi.

Taraflar arasında çıkan kavga sırasında Sakık ruhsatsız tabancayla M.K. ve M.C.Dye doğru 6 el ateş etti. Açılan ateş sonucu M.K. yaralanırken, M.C.D. ise yara almadan kurtuldu.

Olay sonrası kaçan Cenk Sakık, daha sonra güvenlik güçlerine teslim oldu.

HAZIRLANAN İDDİANAME

Müşteki M.Knin adli raporuna da yer verilen iddianamede, müştekinin yaralanmasının basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek nitelikte olduğu ve 6. derecede kırık tespit edildiği belirtildi.

İddianamede, Cenk Sakıkın müşteki M.Kye yönelik sinkaflı sözler söyleyerek üzerine atılı tehdit ve alenen hakaret suçlarını işlediği, yine Sakıkın tartışmanın devamında iş yerinin dışında müştekiler M.K. ve M.C.Dye yönelik yakın mesafeden 6 kez durmadan ruhsatsız silahıyla ateş ederek öldürmeye teşebbüs suçunu işlediği belirlenmiştir. Sakıkın olay sırasında kullandığı silahın kriminal raporu da dikkate alındığında ruhsatsız silahı taşıyarak ve bulundurarak üzerine atılı 6136 Sayılı Kanuna muhalefet suçunu işlediği anlaşılmıştır. değerlendirmesinde bulunuldu.

Sakıkın müştekiler M.C.D. ve M.Kye yönelik kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 30 yıla kadar, M.Kye yönelik tehdit ve alenen hakaret suçlarından 4 yıl 4 aya kadar ve ruhsatsız silah bulundurma suçundan ise 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianame, Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git