Diyarbakır annelerinden evlatlarına "teslim ol" çağrısı

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı oturma eylemi, kararlılıkla devam ediyor.

Haberler 27.10.2021 - 13:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019da balatt evlat nöbeti 785inci gününde sürüyor.

stanbuldan kandrlarak daa götürülen olu Doan Ali için Karsn Sarkam ilçesinden gelerek eylem yapan Nazime Topta, evladndan 6 yldr hiç haber alamadn söyledi.

PKK olumu kandrp götürdü. Bu eylem çadrndan sonra evlatlar gitmedi. Biz aladk, baka anneler alamasn. çocuumu HDPden istiyorum. diyen Topta, eylemlerinde kararl olduklarn belirtti.

Topta, Allahn izniyle olum gelecek. Olum gelmeden bu çadrdan ayrlmayacam. dedi.

Evladna seslenen Topta, Doan Ali gel, teslim ol. Hiç kimseye güvenme devletimize güven. Beni yalnz brakma. Yemedim, içmedim, seni yetim büyüttüm. Kalp hastasym. Ben ölmeden dön gel annene. ifadelerini kulland.

Diyarbakrdan kandrlarak daa götürülen olu Doan için eylemi sürdüren baba Hac Güger de 7 yldr olunun peini brakmadn, brakmayacan belirtti.

Güger, Bu kapda olmamzn nedeni HDPnin bu çocuklar götürdüünü bildiimiz içindir. Nereden bir çocuk götürülüyorsa illaki HDP binasna getirilip, öyle götürülüyor. diye konutu.

Evlatlar için mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Güger, öyle konutu:

Dadaki çocuklarn hepsini getirinceye kadar burada kalacaz. Olum güvenlik güçlerine teslim ol, annenin kucana, kardelerinin yanna gel. Devletimiz büyük bir devlettir.

Ana Sayfaya Git