Diyarbakır'a 6 gün önce gelen piyade er, geçirdiği trafik kazası sonrasında kutarılamadı

Diyarbakır'da geçirdiği trafik kazası sonrasında ağır yaralı olarak GATA askeri hastanesine kaldırılan Burdur'lu piyade er Kansu Eker, Diyarbakır'a askerlik vazifesi için geldiği 6. gününde hayatını kaybetti

Haberler 11.01.2016 - 22:29 Son Güncelleme : 11.01.2016 - 22:29

Diyarbakırda geçirdiği trafik kazası sonrasında ağır yaralı olarak GATA askeri hastanesine kaldırılan Burdurlu piyade er Kansu Eker, Diyarbakıra askerlik vazifesi için geldiği 6. gününde hayatını kaybetti

Diyarbakırda geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan piyade er Kansu Eker, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, Burdurda yaşayan Piyade Er Kansu Eker (21), Amasyadaki acemi birliğinin ardından Burdura geldikten sonra, usta birliğine katılmak üzere 6 Ocakta Diyarbakıra gitti.

Diyarbakırdaki Kabul Toplama Merkezinde (KTM) trafik kazası geçiren ve ağır yaralanan Eker, Diyarbakır Asker Hastanesine kaldırıldı. Buradaki müdahalenin ardından GATAya sevk edilen Eker, tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti.

Bu arada, Ekerin Burdur Akın Mahallesi Dağ Sokaktaki evinin bulunduğu sokağın girişine Türk bayrakları asan vatandaşlar, taziye için gelen misafirleri karşıladı.

Aileye taziye ziyaretinde bulunan AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, acılı anne Gül Ekere başsağlığı diledi.

Anne Eker, oğlunu en son dün GATAda gördüğünü ve bugün kendisine şehit olduğu haberinin ulaştırıldığını anlattı.

Oğlunun hep iyi olmasını beklediğini ifade eden Eker, Doktorlarla konuştum GATAda ameliyata 3 profesör girmiş. Doktorlar Allahtan ümit kesilmez demişlerdi. Ben hep çocuğum iyi olacak dedim ama olmadı diye konuştu.

Bu arada Ekerin cenazesinin, bu gece saatlerinde karayoluyla Burdura getirileceği bildirildi.

Ekerin Burdurda su tesisatçılığı yaptığı ve 22 yaşında Hafize ile 10 yaşında Safiye isminde iki kız kardeşi olduğu öğrenildi.

Ana Sayfaya Git