Diyarbakır'da 2'si mavi, 2'si yeşil, 1'i turuncu ve 1'i gri listede aranıyorlardı! Öldürüldüler

Diyarbakır kırsalıında süregelen operasyonlarda PKK sözde üst düzey yöneticisi 8 terörist öldürüldü.

Haberler 06.07.2017 - 21:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr krsalnda süregelen operasyonlarda PKK sözde üst düzey yöneticisi 8 terörist öldürüldü.

Teröristlerden 2si mavi, 2si yeil, 1i turuncu ve 1i gri listede yer alyor. Terör örgütü PKKnn yurtiçindeki Kandili olarak adlandrlan Diyarbakrn Lice ilçesi krsalnda, son iki yl içerisinde gerçekletirilen operasyonlarda, örgüte büyük darbe vuruldu. çok sayda silah ve mühimmat, tonlarca patlayc ve uyuturucu, onlarca bombal araç yapmnda kullanlaca deerlendirilen aracn ele geçirildii ve çok sayda teröristin etkisiz hale getirildii bölgeye son iki yl içerisinde 52 ayr operasyon yapld. Operasyonda, terör örgütünün sözde üst düzey sorumlularndan olan 8 terörist de öldürülürken, bu teröristlerin 6s çileri Bakanlnn aranan teröristler listesinde yer alyor.

Orta saha grubundan 3 sorumlu öldürüldü

Liceye bal Hedik ve Seyrek köyleri krsalnda 4 Mays 2016da gerçekletirilen operasyonda, terör örgütü PKKnn Türkiyedeki sözde orta saha sorumlusu (Erzurum, Diyarbakr, Batman, Bingöl, Mu) Azar Siser kod adl Ekrem Güney ile yardmcs çektar kod adl Ahmet Talva öldürüldü. 23 Kasm 2016da gerçekletirilen operasyonda terör örgütü PKKnn, Diyarbakr Orta Saha Sorumlusu, Farkin Azat kod adl terörist Nevzat Gündüz, 7 Mart 2017de gerçekletirilen operasyonda Erhan Siser kod adl terörist Edip Yetüt etkisiz hale getirildi.

çatma sabaha kadar sürmütü

Yaklak olarak 2 yldr operasyonlarn aralksz devam ettii Licede 28 Haziran Günü, aralarnda üst düzey sorumlularnn bulunduu belirtilen bir grup PKKl teröristin Kutlu Köyü krsalnda olduu istihbarat alnd. l Jandarma Komutanl tarafndan bölgeye askeri birlikler sevk edilerek hava destekli operasyon balatld. Güvenlik güçleri tespit edilen gruba teslim ol çarsnda bulundu. çarya teröristlerin silahla karlk vermesi üzerine çatma çkt. çatma sabaha kadar devam etti.

çatmada sözde Amed Eyaleti Maliye Birimi sorumlusu Serhildan kod adl PKKl terörist Hakan Kzl, sözde Amed Eyaleti Serhabun alan sorumlusu Farkin Demhat kod adl PKKl terörist Hakan Özünlü ve sözde Amed Eyaleti . Rojhat Bölgesi sorumlu Rubar kod adl Sinan Yüksel öldürüldü. çatmadan kaçarak izini kaybettiren sözde özel kuvvet sorumlusu Baran kod adl Mehmet Doan bir gün sonra öldürüldü. türkiyegazetesi

Ana Sayfaya Git