Dümen baskını!

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen operasyon kapsamında 226 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi, 268 kişi ifadesi alınmak üzere emniyete davet edildi

Haberler 17.06.2022 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Bakanl koordinasyonunda 43 ilde mali suç gruplarna yönelik balatlan Dümen operasyonunda 176 üphelinin gözaltna alnd bildirildi.

GÖZALTI OPERASYONU

çileri Bakanlndan yaplan açklamaya göre, yüzlerce vatanda madur eden ve devleti milyonlarca lira zarara uratan mali suç örgütlerine yönelik cumhuriyet basavclklarnn talimatlar ve KOM Daire Bakanl koordinasyonunda yaklak 6 aydr yürütülen planl çalmalar sonucunda 43 ilde e zamanl Dümen operasyonu balatld.

Operasyon kapsamnda 226 üpheli hakknda gözalt karar verildi, 268 kii de ifadesine bavurulmak üzere il emniyet müdürlüklerine davet edildi.

DUBLÖR KULLANARAK

Ekiplerin yapt çalmalar sonucunda operasyon düzenlenen suç gruplarnn, bir ilde kamu görevlisine çok benzeyen bir kiiyi dublör olarak kullanarak para karlnda adliyede devam eden soruturma dosyalarn kapatma, dava sürecini yönlendirme ve tandklar vastasyla silah ruhsat ile ehliyet gibi ilemleri çözme vaadinde bulunduklar, vatandalarn kiisel bilgilerini usulsüz ekilde kullanarak oluturulan sahte vergi levhalar üzerinden kredi çektikleri, vatandalara imzalattklar senetler üzerinde tahrifat yaparak veya sahte senetler üzerinden haksz kazanç temin ettikleri belirlendi.

LETMELERDEN RÜVET

Söz konusu gruplarn, ehliyet snavlarnda joker kullanarak bakalarnn yerine snava aday soktuklar, kurduklar paravan firmalar araclyla piyasaya naylon fatura sürdükleri, yurt dndan getirdikleri sahte ehliyetleri maddi menfaat karlnda sattklar, alveri yaparak piyasaya sahte para sürdükleri, bilgisi ve rzas dnda baz vatandalar adna hastanelerde ek gda, gda takviyesi ve mama reçete ettirdikleri, reçete edilen ilaçlar spor salonlarna sattklar tespit edildi.

176 K GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, üphelilerin kafe ve restoran gibi iletmelere, yaplacak sigara denetimlerini önceden maddi menfaat karl haber verdii, özel i yerinde çalmayan personeli çalyor gibi gösterip devletten destek primi aldklar, köylülere köy mezarl kurulaca ve TOKnin ev yapaca vaadinde bulunarak haksz menfaat elde ettikleri ortaya çkt.

Suç gruplarndan birinin, Milli Emlak arazileriyle ilgili aslsz belge düzenleyerek kamu dolandrcl, rüvet, irtikap ve zimmet suçlarn iledii de belirlendi.

Operasyon kapsamnda, u ana kadar 176 üphelinin gözaltna alnd bildirildi.

Ana Sayfaya Git