Ekrem Karakaya'ya veda

Konya’da görev yaptığı hastanede silahlı saldırı sonucu öldürülen Dr. Ekrem Karakaya için memleketi Kayseri’de cenaze töreni yapıldı.

Haberler 08.07.2022 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saldırının ardından sağlık çalışanları 7- 8 Temmuz tarihleri arasında iş bırakma eylemi kararı aldı. Bu nedenle bugün başta saldırının yaşandığı Konya Şehir Hastanesi olmak üzere hastanelerde acil servisler dışında hizmet verilmiyor.

DOKTOR KARAKAYANIN CENAZESİ MESLEKTAŞLARININ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Konyada silahlı saldırı sonucu görev yaptığı Şehir Hastanesindeki klinikte öldürülen kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakayanın cenazesi, yapılan otopsinin ardından meslektaşlarının gözyaşları içerisinde Kayseriyi uğurlandı. Uğurlama törenine çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Karakayanın tabunun üzerine Türk bayrağı olduğu görüldü.

SALDIRGAN İŞ YERİNDEN İZİN ALMIŞ

Konya Şehir Hastanesinde doktor Ekrem Karakayayı (47) tabancayla vurup öldürdükten sonra intihar eden Hacı Mehmet Akçayın (39), güvenlik görevlisi olarak çalıştığı Yunak Devlet Hastanesinden, belinden rahatsız olduğunu belirtip, burada ortopedi servisi olmadığı için Akşehir Devlet Hastanesine gideceğini söyleyerek izin aldığı ortaya çıktı. Saldırının yaşandığı odada ise eşyaların dağıldığı görüldü.

ANNESİNİ AMELİYAT ETMİŞ

Akçayın annesi Kezban Akçayın (58) 7 Haziran günü geçirdiği kalp krizi sonucu Yunak Devlet Hastanesinden sevkle Konya Şehir Hastanesine getirildiği, burada doktor Ekrem Karakaya (47) tarafından anjiyo ameliyatı yapıldığı, bir gün sonra da yaşamını yitirdiği bildirildi.

KONYA ŞEHİR HASTANESİNDE GÖREVE GEçEN YIL BAŞLAMIŞ

Dün uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Dr. Ekrem Karakaya, 1999da Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde göreve başladı. Karakaya, ardından bir süre özel hastanelerde görev yaptı. 2 Aralık 2008de Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde kardiyoloji uzmanlığını alan Karakaya, Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yaptıktan sonra 24 Haziran 2021de Konya Şehir Hastanesinde göreve başladı. 7 ve 8 yaşlarında 2 kız çocuğu olan Karakayanın eşi Günseli Ekinci Karakaya da mali müşavir olarak görev yapıyor.

Dr. Karakaya hakkında arkadaşları ve hastaları sosyal medya hesaplarından, çok iyi bir insan olduğunu ve hastalıkları süresince yakından ilgilendiğini belirten mesajlar yayınladı.

Ana Sayfaya Git